Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

‘Merhamet’ podijelio obroke za 500 migranata u Tuzli: Neophodna dodatna podrška i pomoć

Preuzmite sliku

Muslimansko dobrotvorno društvo ”Merhamet“ podijelilo je večeras tople obroke, mliječne proizvode, kolače i voće za 500 migranata na autobuskoj stanici u Tuzli, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik HO Merhamet MDD Kenan Vrbanjac kazao je da ”Merhamet” pomaže migrante iz vlastitih sredstava i od pomoći donatora, fizičkih i pravnih lica.

‘Merhamet’ neće još dugo moći trošiti svoje resurse jer u svojim kuhinjama svakodnevno hrani oko 8.000 svojih korisnika. Imali smo obećanje od državnih, kantonalnih i općinskih vlasti da će nam pomoći, ali dosad to obećanje još nisu ispunili. Nećemo se moći izboriti sa sve većom migrantskom krizom ukoliko se svi zajedno ne uključimo u rješavanje ovog problema’, kazao je Vrbanjac, koji je prisustvovao podjeli obroka migrantima u Tuzli.

Pomoć migrantima obezbijedio je Regionalni odbor Merhameta Maglaj, a pripremljeni su u Narodnoj kuhinji ‘Imaret’ Regionalnog odbora Merhameta Tuzla.

Prema riječima direktorice Regionalnog odbora Maglaj Sanele Omerović, pomoć migrantima obezbijeđena je zahvaljujući donatorima, privrednim društvima i pojedincima, kao i učenicima Mješovite srednje škole i Gimnazije ‘Edhem Mulabdić’ iz Maglaja.

Direktorica Regionalnog odbora Merhameta Tuzla Mensura Husanović, koji svakodnevno priprema po više od 700 obroka za imigrante, naglašava da se broj migranata u Tuzli svakodnevno povećava.

‘Ovim putem pozivam sve nadležne institucije da se uključe i pomognu Merhametu jer da migranti nemaju dva obroka dnevno koje im Merhamet priprema, ne znamo kakva bi sigurnosna situacija bila u Tuzli’, kazala je Husanović, navodi se u saopćenju ‘Merhameta’.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,