Srijeda, 20. Februar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Merhamet im podijelio hranu: Smanjen broj migranata u Tuzli

Regionalni odbor ˝Merhameta˝ u Tuzli danas je migrantima koji su jučer stigli u naš grad podijelio kuhane obroke.

Podsjećamo, iz Srbije je u Bosnu i Hercegovinu proteklih dana stigla grupa od oko 120 migranata. Sa područja općine Sapna jučer su dovezeni u Terenski centar Službe za poslove sa strancima u Tuzli, gdje je do danas uglavnom okončana predviđena procedura i većina migranata je već otišla u pravcu glavnog grada Bosne i Hercegovine.

˝Pripremili smo hurme i 120 obroka, ali ih nismo toliko podijelili jer je broj migranata danas manji od broja obroka koji smo predvidjeli. Onima koji ovdje ostanu, sutra i prekosutra podijelit ćemo suhe obroke, jer vikendom ne spremamo kuhana jela. Ti ljudi su se smjestili po parkovima i okolo zgrade gdje je Služba za poslove sa strancima. Zahvalni su i obradovali su se jer su jeli, a ono što su nam kazali jeste da idu dalje, u Sarajevo˝, izjavila je za portal Tuzlanski.ba Mensura Husanović, direktorica tuzlanskog ˝Merhameta˝.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona potvrdili su nam da nakon dolaska u Tuzlu migranati nisu pravili probleme, niti su narušavali javni red i mir. (A. S. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,