Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mensur Alić: Tuzla počinje ekonomski da jača, osnovni cilj je zapošljavanje što više mladih ljudi

Preuzmite sliku

U Bosni i Hercegovini danas je počela zvanična predizborna kampanja uoči lokalnih izbora koji će se održati 15. novembra.

  • Tim, povodom kandidati liste Tuzlanske alternative za Gradsko vijeće Tuzle predvođeni nosiocem Mensurom Alićem, uspješnim privrednikom iz Gornje Tuzle posjetili su Poslovnu zonu Kreka Sjever s ciljem da još jednom podsjete na važnost razvoja ekonomije u našem gradu.

    ‘I prije četiri godine Tuzlanska alternativa je krenula sa kampanjom sa lokaliteta Poslovnoe zone Kreka Sjever. Međutim, tada je ovdje bila obična livada koja je bila zarasla. Nije bilo nikakve infrastrukture. Danas je to jedna sasvim druga priča. Već imamo tri fabrike ovdje od kojih je jedna već puštena u pogon i radi punim kapacitetom. S radom će usroko početri još jedna fabrika dok je treća u fazi gradnje. Treba istaknuti da ima još osam spremih lokaliteta ali se čeka da prođe ova kriza koja je najviše zaustavila razvoj ove poslovne zone. U pripremi su i novi lokaliteti i već iduće godine očekujemo da će ovdje biti otvoreno oko desetak fabrika. Tuzlanska alternativa je jedina stranka koje je ispunila sva obećanja. Lično sam ponosan na doprinos koji sam dao kada je u pitanju razvoj Poslovnoe zone Kreka Sjever’ – kazao je Mensur Alić.

    Prema riječima Alića jedini način da se zaustavi odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine jeste upravo razvoj ekonomije i otvaranje novih radnih mjesta. Kako je istakao danas nosilac liste Tuzlanske alternative u planu je i izgradnja poslovne zone u Gornjoj Tuzli gdje i sam Alić ima svoju kompaniju.

    ‘Osnovni cilj Tuzlanske alternative u naredne četiri godine jeste da zaposlimo što više mladih ljudi. Tu nema puno priče ekonomija i samo ekonomija. Ja sam ličnim primjerom pokazao na djelu kako je to moguće i danas mnogi mladi uče od mene kako i na koji način pokrenuti bizni u Bosni i Hercegovini’ – kazao je Alić i dodao kako se Tuzlanska alternativa ne želi baviti nikakvim populizom te pozvao građane da izađu na izbore ali prije toga dobro neka analiziraju ko je šta od političkih stranaka uradio za protekle četiri godine i onda neka odluče kome će dati svoj glas. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje