Ponedjeljak, 9. Decembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

‘Meho Beton’ imao minimalne šanse da preživi, jučer u Tuzli trčao humanitarnu utrku

Dječak Mehmed Šabić, poznatiji kao Meho Beton, prije nekoliko godina doživio je strašnu nesreću u eksploziji i ljekari su mu davali jako male, skoro nikakve šanse za uspješan oporavak. 

Nakon 15 teških operacija, oko stotinu narkoza i teških buđenja, nesnošljivih bolova na 70 posto izgorjelog tijela, Meho je jučer u Tuzli trčao humanitarnu utrku “Za nekoga s autizmom”.

Sav prikupljeni novac od utrke iskoristit će se za potrebe rehabilitacije djece i njihovog Centra „Mali svijet“.

 • Emotivni status o hrabrom dječaku na Facebooku je objavio Vedad Pašić.

  “Kad god budete pomislili da vam je nešto u životu teško, sjetite se ovog dječaka. On se zove Mehmed Šabić, a poznatiji je kao MEHO BETON. Prije nekoliko godina, Meho je doživio strašnu nesreću u eksploziji i požaru i doktori su mu davali jako male, skoro nikakve šanse za uspješan oporavak. Ali ne Meho!

  Njegovo srce izdržalo je što mnogi ne bi mogli, 15 teških operacija, oko stotinu narkoza i teških buđenja, nesnošljive bolove na 70 posto izgorjelog tijela, 19 mjeseci kanilu u grlu pomoću koje je disao. Nakon svega toga, ove godine vratio se u školu i završio uspješno 7. razred!

  A danas.

  Danas je Meho Beton trčao za ”Mali svijet”, rame uz rame s mojim Ajadom. Ko nije pustio suzu na cilju dječije trke danas u momentu kad je Meho utrčao u cilj, ima srce od kamena… Nije njemu džaba ime BETON! Gračanice, ljubavi moja.” na svom Facebook profilu naveo je Vedad Pašić.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,