Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mašinski fakultet u Tuzli: Objavljeni rezultati prijemnog ispita s privremenim rang-listama

Preuzmite sliku

Danas je na Univerzitetu u Tuzli održan prijemni ispit za upis studenata u prvu godinu prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija u prvom upisnom roku.

Prema informacijama s fakulteta/Akademije, svi prijemni ispiti su održani u skladu sa procedurama i pravilima. Rezultati prijemnog ispita s privremenim rang-listama bit će objavljeni tokom dana, a najkasnije do 02. jula 2016.godine na oglasnim pločama fakulteta Univerziteta.

Konačne rang-liste bit će objavljene u četvrtak, 07.07.2016. godine, kada počinje i upis primljenih kandidata, a koji će trajati do 22.jula 2016.godine. Na studijskim programima na kojima se ne popuni odobreni broj studenata, organizirat će se drugi upisni rok za koji će se prijave podnositi od 23. do 26.8.2016. godine. Prijemni ispit drugog ispitnog roka održat će se 31.08.2016. godine u 10.00 sati.

Univerzitet u Tuzli će po usvajanju konačnih rang listi, do petka 8.07.2016.godine objaviti broj slobodnih mjesta za drugi upisni rok.

U prilogu možete pogledati rezultate prijemnog ispita s privremenim rang-listama na Mašinskom fakultetu u Tuzli. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,