Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Maloljetnik iz Tuzle prati i napada djevojke na ulici

Preuzmite sliku

PU Tuzla sinoć je nešto prije ponoći obaviještena da je maloljetna osoba pratila i verbalno nasrnula na dvije mlađe ženske osobe u neposrednoj blizini Livnice čelika Tuzla.

Do dolaska službenika MUP-a TK na lice mjesta maloljetnog napadača brzo je pronašao zatim pretresao i onesposobio momak jedne od djevojaka koji je nakon poziva došao na lokaciju gdje se dogodio ovaj slučaj.

 • “Šta je uradila policija s ovim dječakom nisam siguran ali imam informaciju da je nakon ovoga što je uradio ponovo viđen na ulici oko dva sata iza ponoći. Također, saznajem da ovo nije bio prvi slučaj, isti dječak koji je navodno iz Simin Hana i ima oko 14 godina već je u više navrata uradio slične stvari dok su se dvije sestre požalile da je na njih i fizički nasrnuo. Pitam se, šta rade institucije, šta radi sistem, kada imamo ovakva dešavanja u gradu” – kazao je sagovonik portala Tuzlanski.ba D.A. (identitet poznat redakciji).

  Neugodno iskustvo doživjele su nedavno i dvije sestre iz Tuzle koje tvrde da ih je maloljetnik fizički napao.

 • Upozorenje na ovakva dešavanja putem svog Facebook profila objavila je i jedna naša sugrađanka inicijala J.S. koju je maloljetnik pratio na relaciji od Plavog mosta prema Golom Brijegu.

 • S druge strane jedan od kometara društvenoj mreži Facebook govori o tome kako ovaj dječak ipak nije toliko opasan i da je o svemu obaviještena policija.

 • Ovim povodom kontaktiali smo i MUP TK gdje su nam kazali kako su u vezi s ovim slučajem službenici PS Zapad – PU Tuzla postupajući po zaprimljenoj prijavi 28.06.2017.godine oko 23,50 sati izašli na lice mjesta, identifikovali maloljetno muško lice i utvrdili da događaj nema elemenata krivične ili prekršajne odgovornosti.

  U vremenskom periodu maj – juni 2017.godine na području odgovornosti PS Zapad, u biltenu dnevnih događaja nisu evidentirani događaji u kojima je učestvovalo navedeno maloljetno lice, dok je na području PS Centar evidentiran jedan događaj sa navedenim maloljetnikom i dvije mlađe ženske osobe.

  U tom slučaju prijavitelji su odustali od prijave, o čemu je upoznat kantonalni tužilac, dok je Centru za socijalni rad Tuzla poslata informacija obzirom da je ustanovljeno da maloljetnik ne živi s roditeljima radi poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

  Službenici policije prate stanje na terenu i u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima će poduzeti daljnje mjere i radnje ukoliko se ukaže potreba za istima. Radi zaštite integriteta maloljetnih osoba nismo u mogućnosti iznositi više detalja o navedenim događajima, saopćeno je za Tuzlanski.ba u MUP-u Tuzlanskog kantona. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje