Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Luksuzno opremljeni hotel “Vertigos” postao prvi izbor za turiste u Tuzli, prepoznatljiv po kvaliteti usluge i lokaciji

Preuzmite sliku

Prije samo godinu dana, svečanim otvaranjem hotela Vertigos turističko-ugostiteljska ponuda Grada Tuzla postala je bogatija za još jedan hotel kategorisan sa četiri zvjezdice, a koji je u vlasništvu građevinske kompanije “TEHNOGRAD-company” d.o.o Tuzla.

 • Luksuzno opremljeni hotel, koji se nalazi u centru grada Tuzla za period od samo godinu dana ostvario je zavidne rezultate i postao prvi izbor za turiste prepoznatljiv po kvaliteti usluge i lokaciji. Važno je istaći da hotel Vertigos po broju prijavljenih gostiju i naplaćene boravišne takse spada u sami vrh hotela u Tuzli i to za samo 6 mjeseci poslovanja u 2021.godine.

 • Hotel Vertigos je osim gostiju iz naše domovine i susjednih država, imao posjetitelje iz Kine, Njemačke, Nizozemske, Republike Turske, Poljske, SAD-a, Australije, Austrije, Nizozemske, Švicarske, SAD-a, Francuske, Italije, te ostvario zavidan broj realizovanih kongresa, seminara, sportskih prijema i drugih sadržaja. Upravo su lokacija i blizina turističkih atrakcija najveće prednosti hotela, jer gosti nakon svega dvije do tri minute hoda mogu biti na značajnoj turističkoj destinaciji, Panonskim jezerima Tuzla , Trgu slobode, Muzeja Istočne Bosne jednim od nezaobilaznih mjesta u Bosni i Hercegovini tokom ljetne sezone.

 • “Popunjenost smještajnih kapaciteta u protekloj godini bila je više od 80% te smo kao novootvoreni hotel izuzetno zadovoljni posjećenošću i činjenicom da je hotel Vertigos postao prepoznatljiv brend u Tuzli, koji na sebi svojstven način doprinosi razvoju turističke ponude u Tuzli a i razvoju turizma uopšte.  Kvalitet usluge je ono čemu osoblje hotela Vertigos daje posebnu pažnju kako bi zadovoljili i ispunili očekivanja najzahtjevnijih gostiju. Kada govorimo o očekivanjima u ovoj godini, na osnovu popunjenosti hotela u predsezoni možemo sa sigurnošću reći da će i ova ljetna sezona biti izuzetno uspješna za hotel Vertigos.  Pozitivni trendovi u sferi turizma koje smo imali u 2021.godini vjerujemo da će se nastaviti i u 2022. godini Mi svakodnevno dobijamo veliki broj upita i rezervacija gostiju iz Osijeka. Vinkovaca, Slavnoskog broda, Srbije i Krajine koji već sada vrše rezervaciju smještaja kako bi proveli svoj slobodni vikend ili godišnji odmor u Tuzli, u blizini Panonskih jezera. Rast cijena apartmanskih, hotelskih i ostalih turističko ugostiteljskih usluga na jadranskom primorju utiče na domaće turiste da svoje odmore provode u BiH, te svake godine bilježimo sve veću posjetu domaćih turista. Naš cilj za narednu godinu je da uspješno dočekamo i ispratimo ljetnu sezonu, a onda na jesen radimo na proširenju i dodatnom poboljšanju infrastrukture, kako bi našim gostima obezbijedili dodatne kvalitetne sadržaje. Moramo istaći i izuzetnu saradnju sa Turističkom zajendicom tuzlanskog kantona i Turističkom zajednicom grada Tuzla, koja se ogleda u uzajamnoj podršci i zajedničkim nastupima na sajmovima gdje smo predstavili turističke potencijale na međunarodnom tržištu” – kazao je Ademir Vrabac, direktor hotela Vertigos.

 • Hotelijerstvo je u definiciji integralni dio ugostiteljske djelatnosti koji prvenstveno obezbjeđuje zadovoljavanje potreba potrošača u smještaju, hrani i piću i drugim uslugama koje poboljšavaju sadržaj boravka u hotelu. Međutim, misija hotelijerstva nije samo u tome da svojim klijentima i gostima ponudi smještaj, hranu i piće određenog kvaliteta već da ponudi i gostoprimstvo. S pravom možemo reći da Hotel Vertigos već godinu unazad uspješno ispunjava tu misiju. Tome svjedoče stalni gosti koji borave u ovom hotelu, a zatim i brojne poruke te recenzije na bookingu gdje je prvenstveni osvrt baš na osjećaju gostoprimstva kojeg ovaj hotel nudi.

 • “Nisu nam strani komentari naših gostiju gdje kažu da se kod nas osjećaju baš kao kod kuće. Vizija Hotela Vertigos je upravo to – povezanost sa gostima iz različitih dijelova svijeta kao i regiona. Spajanjem različitih kultura i nacija, Hotel Vertigos je, zahvaljujući napornom radu godinu unazad, postao toplo mjesto pristupačno za sve. Pored toga, uvijek smo u toku sa trendovima i novitetima kao i potrebama naših klijenata. Posjedujemo vlastiti punjač za električna vozila i jedini smo u tuzlanskom kantonu koji ima takvu vrstu sadržaja u sklopu hotela. Tim hotela Vertigos će u budućnosti, kao i do sada, zasigurno najveću pažnju posvetiti kvaliteti pruženih usluga, savremenim trendovima i održivom razvoju.” – Maida Kudumović, marketing služba hotela Vertigos.

 • Prepoznavši potrebu i oslanjajući se na dugogodišnje iskustvo u hotelijerstvu kroz poslovanje hotela Tehnograd, u najtežim uslovima tokom pandemija koronavirusa velika građevinska kompanija “TEHNOGRAD-company” d.o.o Tuzla odlučila se za novu investiciju, te je svečano otvoren luksuzni hotel Vertigos na mjestu njihove bivše upravne. Da je ovo zaista trebalo našem gradu pokazuje nam podaci o posjećenosti hotela kako u sezoni tako i van nje.

  “Kada smo, na današnji dan prije 12 mjeseci svečano presjekli vrpcu i prezentovali javnost hotel Vertigos, obećali smo da je naš fokus kvalitet usluge, a da smo svoje obećanje ispunili govore i izvanredne ocjene naših gostiju. Zahvaljujući njima imamo razlog i obavezu da uvodimo novitete, i iz dana u dan radimo na dodatnom poboljšanju i uvođenju novih usluga, a sve prateći želje i potrebe naših gostiju te svjetske standarde hotelijerstva. Težeći ostvarenju naše vizije, i sa ciljem ostvarivanja dugoročnog odnosa sa našim cijenjenim gostima, povodom obilježavanja prve godišnjice hotela, odlučili smo se za realizaciju još jendog projekta, te svim našim stalnim i budućim gostima poklanjamo novu mobilnu aplikaciju za rezervaciju smještaja u našim hotelima, hotelu Vertigos i hotelu Tehnograd, a koja je prva personalizirana aplikacija hotela u Bosni i Hercegovini. VerTe je aplikacija koja će omogućiti bržu, jednostavniju i lakšu rezervaciju smještaja u našim hotelima, a svi gosti koji nam poklone svoje povjerenje postaju članovi zajednice hotela, koji u konačnici imaju posebne pogodnosti za rezervaciju budućih smještajnih jedinica. U duhu naše vizije, ostvarenja dugoročnog odnosa sa gostima i povezanosti sa našim brendom, mladi tim uposlenih u hotelima vrijedno je radio na pripremi aplikacije osluškujući sve zahtjeve naših gostiju. Beta verzija aplikacije izlazi 10.06.2022. godine kada će biti omogućene i prve rezervacije. Želimo da,u sferi hotelijerstva, svi gosti koji se odluče za smještaj u našim hotelima dožive ne samo lijepe uspomene, nego i dodatnu vrijednost.

 • Kako se nalazimo na početku nove turističke sezone, za one koji već nisu predlažem da u svoj planer definitivno dodaju i Tuzlu koja i ove godine ima bogat sadržaj, mnogobrojne kulturne, sportske, privredne i muzičke manifestacije koje će Vas nakon odmora na Panonskim jezerima sigurno oduševiti i dodatno vezati za naš grad na zrnu soli.” – Nerma Halilagić Kalajlić, PR TEHNOGRAD-company d.o.o Tuzla.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje