Subota, 1. Aprila 2023.
Tuzlanski.ba logo

Lugavić nakon pobjede: Vrata Gradske uprave će biti otvorena svima. Od sutra krećemo raditi da ispunimo sve obećano pa i više od toga

Preuzmite sliku

Kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) BiH za gradonačelnika Tuzle i sada već bivši vršilac te dužnosti Zijad Lugavić dobio je povjernje građana Tuzle na prijevremenim izborima većine glasača koji su iskoristili pravo glasa.

Dr. sc. Zijad Lugavić je prema prvim preliminarim rezultatima dobio oko 50 posto glasova odnosno oko 12.000.

U prostorijama GO SDP-a Tuzla tačno u 21:00 sat održana je press konferencija na kojoj je i zvanično potvrđena pobjeda Zijada Lugavića.

  • “Želim se zahvaliti svim građankama i građanima Tuzle koji su su meni dali glas. Povjerenje koje mi je danas ukazano ujedno predstavlja i jednu veliku obavezu za mandatni period koji predstoji. Moj tim i ja već od sutra krećemo u realizaciji aktivnosti ciljeva koje smo predstavili za vrijeme trajanja predizobrne kampanje. Također, ovom prilikom želim da se obavažem i da kažem da ćemo sigurno uraditi i više od onoga što smo obećali jer građani Tuzle to zaslužuju” – kazao je Lugavić i dodao:

    “Vrata Gradske uprave će biti otvorena svima svaki dan tokom radnog vremna ali i poslije toga. Zajedno ćemo graditi sve projekte i realizovati sve aktivnosti u dogovoru sa građankama i građanima Grada Tuzla, privrednim subjektima te nevladinim organizacijama kao što sam to i rekao ranije. Samo zajedno i zajednički možemo da gradimo još bolju budućnost u našem gradu” – istako je Lugavić.

  • Na pitanje da li je očekivao ovako slabu izlaznost Lugavić je kazao kako je obično praksa u Bosni i Hercegovini da izlaznost na prijevremene izbore bude za oko 50 procenata manja u odnosnu na redovne izbore te da ga broj građana njih oko 23,14 posto odnosno (25.380) koji si iskoristili pravo glasa nije ga previše iznenadio. (Tuzlanski.ba)

    Vezano | Zijad Lugavić dobio povjerenje građana na prijevremenim izborima za gradonačelnika Tuzle

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje