Četvrtak, 23. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Lugavić i Perić povodom 8. marta: Žene su temelj društva i porodice

Preuzmite sliku

Povodom Međunarodnog dana žena Čestitku su uputili Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle i Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzle:

“Poštovane sugrađanke,

Sretan vam 8. mart, Međunarodni dan žena, dan posvećen zahvalnosti i poštovanju prema svim ženama, našim majkama, suprugama, sestrama, kćerima, prijateljicama i kolegicama.

Ovaj praznik nastao je prije više od stotinu godina, kao odraz težnji žena za poštovanjem, slobodom i ravnopravnošću. To je bio početak procesa borbe koja, iako je postignut značajan napredak, traje i danas. Zato je važno svakodnevno i u svakoj prilici zalagati se za unapređenje položaja žena u svim oblastima života, kako bi svaka žena ostvarila svoja radna i socijalna prava i bila zaštićena od svakog oblika diskriminacije, omalovažavanja i nasilja.

Žene su temelj društva i porodice i svojim požrtvovnim radom, snagom i ljubavlju čine ih boljima. Obilježavanje ovoga dana prilika je za istinsku zahvalu svim ženama na njihovom svakodnevnom doprinosu društvenom, privrednom i kulturnom napretku našeg grada i naše države.

Svim našim divnim ženama, u ime Grada Tuzle i u svoje ime, od srca čestitamo njihov praznik – Međunarodni dan žena.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,