Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Lugavić i Mulać nadzirali radove: Novi putevi u Kojšinu i Lipnici, izvršena potrebna sanacija i podijeljene klupe za nekoliko naselja

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić i pomoćnik gradonačelnika Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Miralem Mulać, obišli su više lokacija na području grada kako bi stekli uvid u dinamiku radova, te su razgovarali sa odgovornim osobama o poduzetim aktivnostima.

Tokom obilaska gradonačelnik je posjetio Jasice (MZ Lipnica) i Kojšino (MZ Centar) u kojima je u toku asfaltiranje puteva, koji će poboljšati prometnu povezanost i olakšati kretanje stanovnika tog područja. Mještani ovih naselja zahvalili su se gradonačelniku na započetoj realizaciji infrastrukturnih projekata u njihovim mjesnim zajednicama.

Lugavić je također posjetio naselja u kojima se danas radilo na održavanju zelenih površina. Izvršeno je košenje zelenih površina u ulici Alije Izetbegovića i na Sjenjaku (Kule F i G). Košenje trave važan je dio gradskog uređenja i očuvanja okoliša. Izvršeno je i orezivanje i sječa drveća u ulici Armije BiH i Borisa Kidriča. Urađena je sječa i uklanjanje dotrajalog drveća, a na ostalom je izvršeno orezivanje u smislu oblikovanja istog. Tokom obilaska gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo načinom rada i održavanja urednosti i čistoće javnih prostora.

Isto tako, danas je izvršena podjela 18 parkovskih klupa po mjesnim zajednicama, i to u: MZ Lipnica 7, MZ Bukinje – naselje Šikara 2, MZ Ši Selo – naselje Stupine 2, MZ Novi Grad II 2, MZ Klula 2, MZ Stari Grad 1, MZ Batva 2. Planirano je i postavljanje još 5 klupa u ulici Armije RBiH – MZ Brčanska Malta.

U MZ Solina, JKP Vodovod i kanalizacija, izvršilo je sanaciju prekopa na kolovozu, a koji su nastali usljed sanacije kvara na vodovodnoj mreži.

Također, gradonačelnik je obišao područje Drežnika radi uvida u dinamiku radova i tok realizacije projekta izgradnje novog gradskog groblja.

U Mjesnoj zajednica Kreka, u naselju Miladije, obišao je dječije igralište, na kojem je zamijenjena zaštitna ograda, te sprave za igru djece.  Finansijska sredstva za radove na sanaciji navedenog igrališta obezbijedila je humanitarna organizacija Međunarodni forum solidarnosti (EMAUS). U narednom periodu Grad Tuzla – Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica postavit će klupe i kante za smeće te će biti izvršeni radovi na javnoj rasvjeti.

JKP “Komunalac” redovno održava čistoću i higijenu grada, kao i uklanjanja nečistoće i otpada sa ulica. Prema Programu rada izvršeno je pranje ulica Strajka Mitrovića i Slavka Mičića.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje