Ponedjeljak, 27. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Lugavić: Crveni krst/križ nije samo porodica Tuzle i BiH, već porodica čitavog svijeta

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, održao je danas sastanak sa predstavnicima Crvenog krsta/križa grada Tuzla.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima koje je Crveni krst/križ grada Tuzle provodio u proteklom periodu, kao odgovor na potrebe lokalne zajednice, te o akcijama pomoći zemljotresima pogođenim gradovima u Turskoj i Siriji.

S tim u vezi, predstavnici Crvenog krsta/križa grada Tuzla izrazili su zahvalnost Gradu Tuzli na izdvojenim značajnim sredstvima koja su putem Crvenog Krsta/križa preusmjerena za pomoć stradalima u Turskoj i Siriji. Također, razgovaralo se i o iznalaženju dodatnih rješenja u cilju unapređenja buduće saradnje Crvenog krsta/križa i Grada Tuzle i odgovora na što veći broj zahtjeva građana i lokalne zajednice.

  • Ovom prilikom, vršilac dužnosti gradonačelnika dr. sc Zijad Lugavić, zahvalio je Crvenom krstu/križu grada Tuzla na svemu što rade za sve građane i građanke grada Tuzle, a posebno za projekat „Njega i pomoć u kući“, bez kojeg bi veliki broj korisnika imao veoma težak život, te je istakao:

    „Ono što pokazuje vaš kvalitet rada i ono zbog čega vi jeste tu, je što ste angažovani kad god je kome u svijetu je potrebna pomoć, kao što su to danas Turska i Sirija. Vi ste pokazali još jednom šta je to Crveni krst/križ, da to nije samo porodica grada Tuzle i BiH , već porodica čitavog svijeta“.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje