Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ljeto u Tuzli: Održan koncert Napretkovog trija ‘Musica Salinea’

Preuzmite sliku

U okviru manifestacije “Ljeto u Tuzi” u ponedjeljak navečer je u Ateljeu Ismeta Mujezinovića održan koncert Napretkovog trija “Musica Salinea”.

Ovim koncertom, organiziranim u suradnji s Gradom Tuzla, mlade i uspješne glazbenice pijanistica Alma Hodžić Pašić, violinistica Lorena Milina i čelistica Lidija Paulin otvorile su novu koncertnu sezonu izvodeći djela svjetskih skladatelja.

Na njihovu su se repertoaru našla djela Tchaikovskog, Brahmsa, Delibesa i Piazzolle, a publika je mogla poslušati djela poput valcera iz baleta “Uspavana ljepotica”, “Ljeto” i “Proljeće” iz Četiri godišnja doba Buenos Airesa, ali i note tanga “Por Una Cabeza” i Tanga “Adios Muchachos”.

  • “Večerašnjim koncertom započinjemo ponovo koncertnu aktivnost trija Musica Salinea koja je nažalost mirovala zbog epidemiološke situacije uzrokovane covidom-19. Mi smo trio Napretkove podružnice Tuzla, te nam je izuzetno drago sto nastupamo večeras pred našom publikom, dragim i poznatim licima, što kamernoj glazbi daje posebnu čar i osjećaj topline – zato što je ona upravo nastala iz tal. riječi “camera”- soba, te se prevodi kao sobna glazba koja ima intimnu atmosferu doma”, kazala pijanistica Alma Hodžić Pašić.

    Na kraju koncerta predsjednik Napretkove podružnice u Tuzli Ivica Kovačević zahvalio je svim dugogodišnjim ljubiteljima klasične glazbe što iz godine u godinu pružaju potporu Napretkovom radu.

    Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović kazao je kako su u ovoj večeri glazbenice probudile veličanstven osjećaj ljepote u sjajnom izvođenju glazbenih izvedbi.

    “Hvala vam što ste ovu ljetnu noć učinile veličanstvenom. Želio bih zahvaliti i Ismetu i Mariji Mujezinović, jer smo večeras u njihovoj kući. U usmenom testamentu pred kraj njihovog života izrazili su želju da svoju kuću poklone Gradu Tuzli i naglasili da osim likovne umjetnosti u ovoj kući budu organizirani i glazbeni koncerti. Zahvalio bih HKD ‘Napredak’ na organizaciji još jedne sjajne večeri, i što naše ‘Ljeto u Tuzli’ čine bogatijim”, kazao je Imamović, saopćeno je iz HKD-a “Napredak”.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje