Ponedjeljak, 15. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ljeto u Tuzli: “Ljetna promenada 6” u ponedjeljak u Ateljeu “Ismet Mujezinović”

Preuzmite sliku

Mlade tuzlanske umjetnice violinistica Katarina Pavljašević i pijanistica Ena Ovčina dobro su poznate ljubiteljima klasične muzike, širom Bosne i Hercegovine.

Zajednički nastupaju dugi niz godina i konstantno priređuju koncerte klasične muzike. Ena je po završetku Muzičke akademije u Zagrebu profesionalnu karijeru nastavila u Tuzli, a Katarina je studentica II godine Akademije umetnosti u Novom Sadu.

“Nas dvije sarađujemo već dugo i jako se radujemo svakom novom projektu. Ovaj ljetni koncert doživljavamo kao nešto posebno i drago nam je što ga publika već šest godina prepoznaje kao kvalitetan umjetnički sadržaj“ – istakla je profesorica Ena Ovčina.

„Mi nekako podrazumijevamo da zajednički radimo na ovom ljetnom koncertu. On od početka ima posebnu energiju i predstavlja nam veliko zadovoljstvo, nakon brojnih obaveza vezanih za naše svakodnevne aktivnosti. Jako je važno da umjetnici imaju slične energije, a Ena i ja ih definitivno imamo i kao rezultat imamo Ljetnu promenadu, koja već šestu godinu okuplja ljubitelje klasične muzike“ – ističe Katarina Pavljašević.

Na “Ljetnoj promenadi“ već nekoliko godina kao gosti nastupaju mladi i perspektivni učenici Osnovne muzičke škole. Ove godine to su Elena Stjepić – violina, klaviristi Lana Sakan, Nikola Pavljašević i Vuk Noah Stolica, te gitarista Mak Hadžiefendić.

Koncert klasične muzike „Ljetna promenada“ je od svog osnivanja uvršten u program manifestacije “Ljeto u Tuzli“, pod pokroviteljstvom Grada Tuzla. Koproducenti „Ljetne promenade“ su Udruženje za edukaciju, kreativno stvaralaštvo i promociju “Star Art“ iz Tuzle i Centar za kulturu Tuzla.

Ljetna promenada 6“ biće održana u Ateljeu “Ismet Mujezinović“, u ponedjeljak 18. jula u 20 sati.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje