Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Lijep gest doktorice iz Tuzle oduševio oca djevojčice: Oko 2 sata, nosi sehur, kaže, ‘evo podijeliti ćemo’

Preuzmite sliku

“Ovo je Bosna i Hercegovina, ovo je Tuzla, ovo je pedijatrija!”

Muslimani i ove godine poste u uslovima koje diktira pandemija korona virusa. Vjernici su strpljivi i podsjećaju da je bilo i težih vremena. Početak mjeseca ramazana je milost, sredina oprost a kraj zaštita od vatre. Ramazan  nas podsjeća da trebamo biti milostivi da trebamo opraštati i oprost tražiti, ali i biti bolji, humaniji, ponizniji.

Damir Čaušević na svom Facebook profilu podijelio je nesvakidašnje iskustvo sa Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla koje ga je dirnulo i oduševilo.

Kako sugrađanin navodi u objavi, sa kćerkom je došao na pedijatriju Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla gdje su sticajem okolnosti morali ostati nekoliko sati.

“Dođe doktorica i kaže nalazi su uredu, reko kakve su šanse da idemo kući? Kaže, “do ujutro nikakve”! Pita, “zašto je li postite?” Reko, “da postim”. Oko 2 sata, doktorica Sabina Dervišagić nosi sehur, kaže, “evo podijeliti ćemo”. Ovo je Bosna i Hercegovina, ovo je Tuzla, ovo je pedijatrija!  Kada je čovjeku teško, dragi Allah pošalje neke divne ljude koji ti olakšaju i vrate nadu u ljudskost. Hvala od srca”, navodie Damir u Facebook objavi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje