Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kružni tok kod ‘Tenisa’: U toku asfaltiranje pristupnih ulica i trotoara (FOTO)

Preuzmite sliku

Početkom mjeseca aprila počela je sanacija raskrsnice kod Tenisa, po okončanju radova, ulice Kulina Bana, II Tuzlanske brigade, šetalište Slanja Banja, Mirze Delibašića i Klosterska biće povezane kružnim tokom

Kružni tok bi trebao doprinijeti umirivanju saobraćaja i rasterećnju gužvi. U ulici Mirze Delibašića, pored osnovne škole Centar, već su urađene nove kanalizacione i vodovodne instalacije, dok će se na prostoru ispred pekare Kabil u narednoj sedmici završiti popločivanje platoa na kojem će biti predviđena mjesta za sjedenje i odmor.

Prema komentarima građana, uklanjanjem semafora i izgradnjom kružnog toga ovaj dio grada poprima novi i ljepši oblik. Međutim, brojni učesnici u saobraćaju su složni, da su se radovi mogli odvijati bržim intezitetom, obzirom na povoljne vremenske uslove i važnost ove dionice puta.

Vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 518.000 KM, izvođač radova je Cestotehnik Tuzla. Projekat je uradio Zavod za urbanizam Grada Tuzla.

U planu je i obnova sjeverne saobraćajnice od bolnice Kreka do BKC-a Tuzla, zatim u ulici tuzlanskog odreda i na Golom brijegu gdje su radovi već u toku.

– Do sada nismo nikako imali odvoda, u slučaju kiše, voda se slijevala niz put, što ga je i uništavalo, nama stanovnicima Golog brijega jeste malo nezgodno dok su radovi u toku, ali svi smo zadovoljni i sretni što smo ovo dočekali, za Tuzlanski.ba navodi stanovnik ove tuzlanske ulice. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje