Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

‘Kralj Panonike’ Mujo Sinanović napunio 92 godine i kaže da su mu slana jezera druga kuća (VIDEO)

Preuzmite sliku

Na kompleksu slanih ‘Panonskih’ jezera u Tuzli danas je upriličena mala svečanost prilikom koje je jednom od najvjernijih posjetilaca ovog kompleksa Muji Sinanoviću uručen poklon povodom 92. rođendana.

Mujo Sinanović je bivši učesnik NOR-a, a kako kaže na Panonska jezera dolazi otkako su otvorena odnosno od 2003. godine. Muju od milja mnogi nazivaju ‘Kraljem Panonskih jezera’.

Kaže da ga svi poznaju na slanim jezerima i veoma poštuju kako osoblje zaposleno u JKP ”Pannonica” tako i svi drugi redovni gosti. Na jučerašnji dan Mujo Sinanović je napunio 92. godine života i tim povodom danas mu je direktor JKP ‘Pannonica’ Majid Porobić uručio poklon dok se sa razglasa čula melodija Happy Birthday.

‘Želim veliku dobrodošlicu svima koji dođu na naša Panonska jezera. Neka se dobro osjećaju i kući se vrata sa dobrim utiscima. Ovo nije jezero, ovo je banja, ovo je lječilište. Svake sezone sam ovdje od početka i odlično se osjećam. Pješke dođem sa Sjenjaka i kupam se po čitav dan. Ovo je moja druga kuća.’ – kazao je Mujo Sinanović koji se zahvalio Upravi Panonike na rođendanskim čestitkama, tori i poklonu.

Mujo Sinanović je dao i savjet kako treba koristiti Panonska jezera da bi se bilo u dobroj kondiciji, opširnije pogledajte u video prilogu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje