Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Krajem mjeseca otvaranje \”Avaz-Robot centra\”

Avaz11
Preuzmite sliku

Gradnja \”Avaz-Robot centra\” u Tuzli privodi se kraju. Uređenje stambeno-poslovnog dijela izvodi se uporedo s vanjskim uređenjem zgrade, čiji se tehnički prijem očekuje u narednih desetak dana.

\"Avaz11\"

Vanjsko uređenje

Jedna od najljepših zgrada u gradu soli prostire se na oko 32.000 kvadrata, a dodatnih 5.000 zauzimat će hipermarket \”Robot\”.

– Trenutno radimo vanjsko uređenje ispred prostora gdje će biti smješten restoran \”McDonald\'s\”. Plan je da sve aktivnosti završimo u roku od deset dana. Projektna dokumentacija je spremna i nakon toga ćemo pristupiti tehničkom prijemu zgrade, na kojoj su već osigurani priključci na vodovodnu mrežu, sistem centralnog grijanja i električnu energiju – kazao je Bajro Šaban, odgovorno lice za investiciju \”Avaz-Robot centra\”.

Jedan od najvećih kupaca u ovom tuzlanskom centru je kompanija \”Robot\”, koja će otvoriti hipermarket. U prostorijama hipermarketa već su postavljene sve police i hladnjaci za robu.

Zvanično otvaranje centra, prema riječima Bajre Šabana, bit će upriličeno krajem mjeseca. Prodaja stanova i poslovnih prostora, također, skoro da je privedena kraju.

\"avaz-robot\"Rasprodani stanovi

– Do sada smo prodali više od 95 posto stanova i 75 posto poslovnih prostora. Zainteresovanost kupaca od samog početka gradnje izuzetno je velika, a posebno je došla do izražaja nakon što je krenulo vanjsko uređenje objekta – dodao je Šaban.

Investitor je sarajevska kompanija \”Avaz\”, koja je u gradnju zgrade uložila oko 32 miliona maraka. Prethodno je za potrebe gradnje općinskoj administraciji plaćen plac po cijeni od osam miliona maraka.

Domaće kompanije

Tokom gradnje, koja je trajala dvije godine, bilo je uposleno više stotina radnika. Posao na gradnji zgrade dobilo je više od 20 kompanija iz cijele Bosne i Hercegovine.

Dnevni Avaz / Foto: Blicko / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: