Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Korona virus na području TK nije zabilježen ni danas: Testirano ukupno 168 osoba

Preuzmite sliku

Prema redovnom izvještaju Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, ni osmi dan zaredom nema novozaraženih osoba od korona virusa

Na UKC- u Tuzla u posljednja 24 sata testirano je ukupno 168 osoba, te niti jedan uzorak nije bio pozitivan na COVID-19 dok ukupan broj testiranih osoba na području TK iznosi 2682.

Također je saopćeno kako se u odnosu na jučerašnji dan povećao broj oporavljenih osoba za 16.

‘Od početka panedmije u TK do danas su potvrđena 84 slučaja zaraze korona virusom. Trenutno aktivnih na COVID-19 imamo 42 osobe. U UKC-u Tuzla trenutno je hospitalizirano pet pacijenata, jedna osoba se nalazi u MiB-u dok se u kućnoj izolaciji nalazi 36 osoba. Kada je u pitanju mjera kućne izolacije ona je aktivna trenutno za 776 osoba’ – kazala je Maida Mulić, direktorica ZJZTK i dodala kako je broj testiranja proširen i na osobe koje ne pokazuju simptome.

‘Testiranjem smo obuhvatili staračke domove i određen broj radnica na kasama tržnih centara’ – kazala je Mulić.

Kada je u pitanju Federacija BiH, u posljednja 24 sata testirano 605 uzoraka od kojih je zabilježen 21 pozitivan slučaj zaraze korona virusom.

Najviše zaraženih osoba koronavirusom ima na području Hercegovačko-neretvanskog kantona 232, Kantonu Sarajevo 102, Zeničko-dobojskom 102, Tuzlanskom 82, Zapadnohercegovačkom 80, Unskosanskom 68, Kantonu 10 36, Srednjobosanskom 35, Bosanskopodrinjskom 20 i Posavskom kanton su tri pozitivna slučaja.

Rekao je to danas član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i šef Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo FBiH Sanjin Musa.

Prema spolnoj strukturi 54 posto čine žene, a 46 posto muškarci.

‘Trenutno je u Federaciji hospitalizirano 66 pacijenata pozitivnih na koronavirus, od kojih je devet na respiratoru. Zaključno sa današnjim danom oporavljena su 132. Od 32 potvrđena smrtna ishoda 18 je muškog, a 14 ženskog spola. U dobi starijoj od 65 godina bila su 22 preminula pacijenta’ – istakao je Musa.

Također, potvrdio je da u Federaciji nije zabilježen slučaj da se nekom vratio koronavirus i da to zbog manjka podataka ostaje nepoznanica u pogledu da li će se možda nekome vratiti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,