Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Koordinacija boraca Grada Tuzle: Formiranje rezervnog sastava policije RS-a predstavljaja izravnu prijetnju miru i sigurnosti u BiH

Preuzmite sliku

Koordinacija borackih organizacija Grada Tuzle na svom sastanku održanom jučer razmatrala je informaciju o najavljenim aktivnostima Vlade manjeg bh. entiteta plasirane u javnosti o zakonskim izmjenama u cilju formiranja rezervnog sastava policije kao i nabavke određene količine dugih cijevi za pomenute potrebe.

Takve aktivnosti predstavljaju izravnu prijetnju miru i sigurnosti na prostoru cijele BiH. Zbog toga, pozivamo iVisokog predstavnika u BiH da u skladu sa svojim ovlastima adekvatno djeluje na ovakve, ozbiljne provokacije miru i suživotu naroda BiH. Ukoliko Visoki predstavnik ne reaguje adekvatnim mjerama ,zahtijevamo da Premijer Vlade F BiH kao i Kantonalni premijeri pripreme zakonske okvire za formiranjem i naoružavanjem rezervnih sastava policije kao konkretan odgovor na najavljene prijetnje iz manjeg BH entiteta.

Poručujemo javnosti, da nas pripadnike boracke populacije, najavljene aktivnosti nimalo ne iznenađuju ali i ne plaše jer puno više volimo BiH nego sto je naši dušmani mrze, saopćio je predsjednik Koordinacije boraca Grada Tuzle, Edin Haračić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje