Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Konkurs za izbor najbolje fotografije na temu “Ravnopravnost”

Preuzmite sliku

Omladinski pokret “Revolt” objavljuje konkurs za izbor najbolje fotografije mladih fotografa (amateri i profesionalni fotografi) sa područja Bosne i Hercegovine na temu “Ravnopravnost ”.

 • Ravnopravnost
 • Cilj konkursa je potaći mlade fotografe da svojim radovima prikažu kako vide Bosnu i Hercegovinu kroz prizmu ljudskih prava, aktuelnih političkih i socijalnih dešavanja.

  Tema: Pokažite fotografijom kako vidite stanje u Bosni i Hercegovini i na koji način ljudi čine Bosnu i Hercegovinu. Da li su ravnopravni,da li su zadovoljni sa trenutnom situacijom, da li su aktivni i da li radne na poboljšanju trenutnog stanja?! Od krize na svim nivoima vlasti, presude Sejdić i Finci, ljudskim pravima, diskriminacije, socio – ekonomske situacije do djelovanja civilnog društva na postojeće probleme.

  Rok: 04.11.2016.godine

  Slanje fotografija: Fotografije trebaju biti poslane isključivo u digitalnom obliku, crno bijele ili u boji. Trebaju biti optimizirane za print (300 dpl, u JPG formatu, minimum 1024 px po kraćoj strani). Veličina fotografije može biti min. 2MB i max. 5MB. Jedan autor/ica može poslati najviše 5 fotografija.

  Fotografija treba da ima naziv i opis u jednoj rečenici, koji objašnjava na koji način je fotografija povezana sa temom.

  Nagrade: Autori/ce tri najbolje fotografije po оcjeni stručnog žirija bit će nagrađeni. Ostali autori/ce fotografija dobit će simbolične nagrade koje će pripremiti Omladinski pokret “Revolt”.

  Omladinski pokret „Revolt“

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje