Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kompleks Panonskih jezera otvorio vrata za svoje goste: “Poštujte mjere, izbjegavajte kontakte i uživajte u slanoj vodi”

Preuzmite sliku

Nakon devet dana danonoćnog rada zaposlenika JKP Pannonica doo Tuzla na otklanjanju posljedica nezapamćenog nevremena koje je zadesilo Tuzlu, kompleks Panonskih jezera jutros je otvorio vrata za svoje goste.

Brojni građani su s nestrpljenjem čekali ponovno otvaranje opleksa pa ih je informacija da će plaže usred grada danas biti spremne obradovala:

“Kompleks slanih jezera je otvoren već od 07 h, temperatura čiste slane vode je 26,5 stepeni, zraka 17 stepeni, salinitet iznosi 35 g/l u sva tri jezera i slapovima. Ispred nas je lijep sunčan dan, dobro došli u oazu slanog okusa! Osvježite svoje zdravlje na plaži usred Grada!” – poručili su u jutarnjim satima iz Panonike i na taj način poslali poziv građanstvu da posjeti kompleks i da poštujući epidemiološke mjere pronađu osvježenje.

  • Na zvaničnoj Facebook stranici Panonskih jezera saopšteno je da je  do11:39 sati, na kompleks jezera ušlo 2.273 posjetilaca, a izašlo 438 , tako da se na Panonici u tim momentima odmaralo 1.835 gostiju na površini kompleksa od 75.000 m2, što je više nego dovoljno prostora za održavanje sigurnosne razdaljine između gostiju i primjene svih preventivnih mjera.

    “Trenutno je temperatura vode 28 stepeni, zraka 29 stepeni celzijusa (stvarni osjećaj 32) , a salinitet vode u sva tri jezera i slapovima iznosi 35 grama/litar. Velika većina gostiju na kompleksu slanih jezera Panonika pridržava se preventivnih mjera protiv širenja korona virusa. U tom smislu želimo da se zahvalimo gostima na saradnji sa našim uposlenicima, posebno sa momcima i djevojkama u plavom, našim spasiocima-redarima koji su sa vama na plažama Panonike, jer je pridržavanje preventivnih mjera jedini način da se zaštitimo.” navode iz Panonike, te dodaju:

  • “Naša želja je da se dolaskom na Panoniku ugodno i sigurno osjećate, dobro odmorite, riješite stresova u slanoj ljekovitoj toploj vodi, da se nasmijete i budete raspoloženi uz održavanje sigurnosne razdaljine prema ostalim gostima. Nema potrebe za rukovanjima, grljenjima i bliskim kontaktima sa drugim osobama, moramo nositi masku u zatvorenim prostorima, moramo se naučiti živjeti prema novim pravilima i u novim uslovima, jer, samo na taj način ćemo izbjeći zarazu i spriječiti širenje virusa.” zaključuju u dnevnom saopštenju. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje