Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kompanija Menprom uručila vrijednu donaciju UKC Tuzla

Preuzmite sliku

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u našem gradu izazvanu virusom COVID-19, značaj Univerzitetsko Kliničkog centra Tuzla, kao i na broj zaraženih pacijenata koji se trenutno nalaze u navedenoj Ustanovi, osjećali smo odgovornost i potrebu pomoći UKC-u Tuzla u svrhu poboljšanja kvalitete zdravstvene zaštite naših sugrađana, navode iz Menproma.

Tim povodom, kompanija Menprom je uručila vrijednu donaciju Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Riječ je o 17 specijalnih dozatora za kisik koji će biti raspoređeni u jedinici za respiratornu podršku pacijentima u Covid bolnici.

 • Primopredaji ove značajne donacije prisustvovali su vlasnik kompanije Menprom, Mensur Alić i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prof. dr. Vahid Jusufović sa pomoćnikom direktora za medicinske poslove, prof. dr. Šekibom Umihanićem.

  U ovim izvanrednim i teškim trenucima naročito cijenimo napore koje zdravstveni radnici ulažu u liječenje svojih pacijenata.

  Zato nam je drago da ovom donacijom možemo pomoći Kliničkom centru Tuzla u nastavku njihovog hvale vrijednog rada.

  Moramo biti solidarni i pokazati brigu i odgovornost prema zajednici u kojoj živimo jer u zajednici u kojoj postoji empatija i solidarnost motivirajuće je i lakše raditi! – saopćeno je.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,