Nedjelja, 27. Maj 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Komemorativno obilježavanje 25. maja u Tuzli: Sjećanje na žrtve tragedije na Kapiji

U Gradskoj upravi Tuzle održan je sastanak Organizacionog odbora za komemorativno obilježavanje 25. maja u Tuzli. Sastanku su, pored predstavnika gradskih službi, prisustvovali i predstavnici gradskih preduzeća, ustanova, te predstavnici porodica nevinih žrtava.

Na sastanku su dogovorene aktivnosti koje je potrebno provesti, kako bi se obezbijedili svi neophodni komunalni, tehnički i bezbjedonosni uslovi za uspješnu realizaciju komemorativnog obilježavanja tragedije na Kapiji.

U skladu sa Odlukom Općinskog vijeća Tuzla o komemorativnom obilježavanju 25. maja (Sl. glasnik Općine Tuzla“ broj 5/3) u  Tuzli će se, u četvrtak, 25. maja 2017. godine, održati komemorativno obilježavanje posvećeno sjećanju na žrtve tragedije na Kapiji i sjećanju na sve civilne žrtve rata. U skladu sa navedenom Odlukom, komemorativno obilježavanje vršit će se odavanjem pošte i polaganjem vijenaca, te na druge primjerene načine. Na sjednici je utvrđen Program komemorativnog obilježavanja, posvećenog sjećanju na žrtve zločina na Kapiji i sjećanju na sve civilne žrtve rata

Za sve građane Tuzle, 25. maj je Dan žalosti, još od 25. maja 1995. godine. Građani i Gradska uprava još od 1995. godine, na dostojanstven način, posebnim  komemorativnim obilježavanjem 25. maja, njeguju sjećanje na nevine žrtve ratnog zločina. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,