Petak, 24. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

KO SDP-a TK: Odbačen prijedlog SBB-a, PDA ne može u vlast

Kantonalni odbor SDP-a Tuzlanskog kantona održao je večeras sjednicu proširenog Predsjedništva na kojoj je, između ostalog, zaključeno da ova stranka u TK “neće koalirati sa SDA i PDA”.

Sjednica je uslijedila nakon što je na današnjem sastanku stranačkih delegacija SBB saopćio da umjesto svoja dva, kontrolira devet ili deset zastupnika u Skupštini TK.

“KO SDP će KO SBB u pregovorima oko uspostave buduće većine tretirati u kapacitetu ostvarenom na posljednjim općim izborima, odnosno sa dva zastupnika”, kaže se u jednom od zaključaka.

Također, donijeli su i zaključak o tome šta će se dešavati ukoliko ne uspiju pregovori o “koaliciji 19”, koju je Glavni odbor SDP-a na sjednici u subotu označio opciju za formiranje vlasti.

“Ukoliko novi pregovori u narednih sedam dana ne budu uspješni, KO SDP Tuzla će kao pobjednička stranka TK, program i mjere rada planirane programom buduće Vlade TK, dostaviti svim zastupnicima u Skupštini kantona te kantonalne zastupnike koji kao pojedinci žele iste podržati, pozvati da podrže manjinsku vladu ‘građanskog bloka’ u kojoj će funkciju premijera i najmanje šest ministara imati SDP BiH”, zaključeno je na sjednici Predsjedništva SDP-a TK.

Podrška za provedbu svega navedenog data je Enveru Bijediću predjedniku KO SDP-a TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,