Subota, 22. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Klub frizera i kozmetičara Tuzla dobio svoje prostorije

Preuzmite sliku

Klub frizera i kozmetičara Tuzla danas je dobio nove prostorije. U Tržnom centru u Skojevskoj danas, Klub je svečano otvorio svoja vrata.

 • Klub frizera i kozmetičara Tuzla osnovan je 1987. godine, a preregistrovan 1996. godine. Na današnjoj svečanosti predsjednik Klub frizera i kozmetičara Tuzla Enes Mustačević je kazao kako je oduvijek bila želja da imaju svoje prostorije.

  ‘Važno nam je da imamo svoje prostorije kako bi mogli da organizujemo radionice, pripreme za takmičenja jer naš Klub je jedan od najuspješnijih u Bosni i Hercegovini, i šire kada su u pitanju takmičarski rezultati i učešća na mnogim međunarodnim takmičenjima. Danas, zahvaljujući novootvorenim prostorijama ćemo biti u prilici da izbjegnemo kontakt u salonima gdje su mušterije, a ujedno možemo pružiti mogućnost mladima da nastave tradiciju u našoj praksi. Napokon, imamo nešto što je naše, a to su prostorije za unaprjeđenje struke, edukaciju, druženje, održavanje sastanaka ali i sve ono što je potrebno za frizerko kozmetičku struku’ – kazao je Mustačević.

  Svečanom otvaranju prostorija Kluba frizera i kozmetičara Tuzla prisustvovao je i gradonačelnik Jasmin Imamović.

  ‘Čestitam Klubu frizera i kozmetičara na otvorenim prostorijama čime se pokazuje snaga kontinuiteta ove vještine. Trebamo se podsjetiti kako je zadnje bivše Jugoslovensko takmičenje frizera organizovano 1987. godine upravo od strane tadašnjeg Udruženja frizera Tuzle. Drago mi je da su se sa frizerima povezali i kozmetičari jer usluge koje oni pružaju građanima Tuzle je nešto što je nezamjenjivo’ – istako je Imamović u izjavi za RTV 7 Tuzla na današnjoj svečanosti.

 • Samostalnim obrtnicima kojima je pandemija prouzrokovala probleme u poslovanju jer nisu bili u mogućnosti da rade određeni period Grad Tuzla obezbijedio je poticaje kako bi prevazišli krizu.

 • Predsjednik Klub frizera i kozmetičara Tuzla Enes Mustačević posebno je pozitivnim ocjenio uključivanje škola u Klub, a posebno je izdvojio škole iz Tuzle i Srebrenika. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje