Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Klovnovi “izmamili” osmijehe dječijim herojima na UKC Tuzla (FOTO)

Preuzmite sliku

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i neprofitna organizacija Tuzlanska Amica, zajedničkim snagama organizovali su posjetu Kliniki za dječije bolesti UKC Tuzla, a s njima u posjeti bila i grupa ljudi iz Forlija, Italija, koji se bave klovnovskom terapijom, a djeluju pod nazivom Vivamo in positive/Živimo pozitivno.

Ovo veselo druženje imalo je jedan veliki cilj: pronaći velike dječije osmijehe i pomoći im da se “rode”.

Poseban fokus je stavljen na Odjeljenje za hematologiju i onkologiju i Ambulantu za hematologiju i onkologiju gdje su se klovnovi potrudili usrećiti naše najveće heroje, odnosno djecu koja su oboljela od raka i koja prolaze teško i zahtjevno bolničko liječenje te uljepšati im boravak na Odjeljenju i stvoriti pozitivne uspomene na bolnicu.

Klovnovi iz Forlija i predstavnici obje organizacije su naišli na uzbuđenje, osmijehe, radoznalost i sreću hrabrih mališana sa svih odjeljenja.

  • Mnogo oduševljenja je izazvala mala predstava koju su izveli naši prijatelji iz Italije, kako to samo klovnovi mogu i umiju nasmijati i razveseliti. Još veće oduševljenje su izazvele životinje pravljene od balona na licu mjesta. Djeca su iznosila svoje zahtjeve i želje, a svi su se zajedno potrudili da budu ispunjeni svi do zadnjeg.

    Jučer je Klinika za dječije bolesti bila ispunjena osmijesima, radošću i veseljem. Pozitivna energija je bila sveprisutna i prštilo je sve od dječije radosti. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,