Ponedjeljak, 9. Decembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

KidsFest po prvi put u Tuzli: Nekoliko hiljada mališana okupiralo grad soli (FOTO)

Svojom pozitivnom energijom nekoliko hiljada dječaka i djevojčica jasno je dalo do znanja već na početku festivala zašto je ovogodišnja poruka “Budućnost kakvu želim.”

Tuzlanski Kid´s Fest je održan na Trgu slobode i u SKPC Mejdanu, a učešće je uzelo  nekoliko hiljada posjetilaca među kojima klinci i klinceze iz iz Sarajeva, Bijeljine, Ugljevika, Zavidovića, Zenice, Doboja, Gradačca, Brčkog, Maglaja, Ljubinja…

Nakon 14 godina djelovanja u Sarajevu KidsFest se preselio u Tuzlu, tako što je vlasnica licence KidsFesta BiH i direktorica KidsFest International sa sjedištem u Berlinu Susanne Prahl potpisala Sporazum o saradnji sa Udruženjem građana Magično pozorište Aladin i narednih devet godina ova šarena manifestacija će se realizirati u Tuzli.

Preduzeće Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla dala je podršku ovom velikom dječijem događaju tako što su danas svu djecu prevozila bez naplate, potpuno besplatno na svim linijama na kojima saobraćaju vozila GiPS-a.

Kroz ovaj Kids Fest na jedan zabavan način oni će naučiti nove stvari, stvoriti nova poznanstva i drugarstva te sa sobom ponijeti nevjerovatno iskustvo. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,