Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Karasalihović: ‘Nemam komentar na natpise o novim avio linijama iz Tuzle, aerodrom nema zvaničnu Facebook stranicu’

WizzAirA3
Preuzmite sliku

Posljednjih dana na nekoliko internet stranica pojavila se informacija u vezi sa novim avio linijama koje će navodno biti uvedene u raspored letenja kompanije Wizz Air sa Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Naime, objavljeno je kako će kompanija Wizz Air svoju lepezu usluga proširiti novim avio linijama, a destinacije su navodno Hambrug ili Hanover u Njemačkoj zatim Milano i Pariz te da će ponovo biti uspostavljeni letovi za London i Oslo.

Također je objavljeno kako su u toku pregovori o uvođenju i trećeg baznog aviona kompanije Wizz Air na Međunarodni aerodrom Tuzla.

Tim povodom kontaktirali smo direktora Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifeta Karasalihovića koji nam je potvrdio da se zaista vode pregovori o uvođenju i trećeg baznog aviona naredne godine dok nije imao komentar na špekulacije o novim avio linijama.

‘Ja zaista nemam komentara na sve te natpise i informacije koje se pojavljuju u nekim medijima. Ne mogu vam ni potvrditi ali ni demanotvati informacije o novim avio linijama koje spominjete’ – kazao je za Tuzlanski.ba direktor MAT-a Rifet Karasalihović.

Također internet mediji često se u vezi sa informacijama vezanim za Međunarodni aerodrom Tuzla pozivaju se na zvaničnu Facebook stranicu kao izvor koja zapravo i ne postoji.

“Međunarodni aerodrom Tuzla nema svoju zvaničnu Facebook stranicu. Putnici sve informacije mogu dobiti putem telefona ili ukoliko nam pošalju upit na mail. Također, određene informacije naši korisnici mogu dobiti ukoliko posjete našu web stranicu. Neko u naše ime pravi određene stranice profile i lažno se predstavlja to je prijavljeno policiji” – istakao je Karasalihović na kraju razgovora za Tuzlanski.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje