Petak, 23. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Kapije dva puta zatvarane: Evo koliko posjetilaca je tokom jučerašnjeg dana posjetilo Panonska jezera

Kompleks Panonskih jezera danas je zabilježio najbolju posjetu u ovoj sezoni, koja je zbog preventivnih mjera u borbi protiv širenja koronavirusa specifična i za posjetitelje i za uposlenike Panonike.

– Danas smo konačno imali pravi ljetni dan sa temperaturom zraka preko 33 stepena, vode od 28 stepeni i uobičajenim salinitetom od 35 grama/litar. Posjetili su nas gosti iz cijele BiH (Sarajevo, Zenica, Bihać, Travnik, Cazin, Velika Kladuša, Bijeljina, Derventa itd.) ali i dragi susjedi (Beograd, Kragujevac, Novi Sad, Osijek itd.) kao i veliki broj građana Tuzle i Tuzlanskog kantona. Zbog primjene preventivnih mjera u borbi protiv širenja virusa Covid 19, u dva navrata smo morali zatvoriti ulazne kapije (13:30h. i 15:30 h.) zbog mogućnosti dostizanja kapaciteta od 5.000 posjetilaca u realnom vremenu – istakli su iz Panononike.

  • Panoniku je tokom cijelog dana posjetilo 6.950 gostiju, a istovremeno je na Panonici boravilo maksimalno 4.736 gostiju (17:30 sati). Obzirom na površinu kompleksa od 75.000 m2., i u ovom slučaju je bilo dovoljno prostora za siguran boravak gostiju i obezbjeđenje najvažnije preventivne mjere – sigurnosnog razmaka, koji kontroliše 36 radnika spasilačko-redarske službe Ski-Jet Tuzla i ostali uposlenici JKP Pannonica doo Tuzla.

    Vezano | Subota na Panonskim jezerima: Vodi se računa o trenutnom broju gostiju koji borave na kompleksu  

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje