Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kako je tuzlanski asistent nasmijao studente !

asistent pravo
Preuzmite sliku

Pogledajte kako je izgledala šala asistenta Borisa Krešića na tuzlanskom Pravnom fakultetu koji je umjesto rezultata pismenog ispita iz predmeta Roditeljsko i starateljsko pravo, na službenoj stranici fakulteta studentima objavio rezultat Lige prvaka , kako je naslovljen dokument koji je postavljen na službenoj stranici.

\"asistentNakon downloadovanja dokumenta sa \”rezultatima\” studenti su ostali \”zatečeni\” fotografijom novog evropskog klupskog prvaka londonskog Chelseaja, te tekstom : \”Sa radošću obavještavamo studente – navijače Barcelone, Bayerna, a da se ne zaboravi i navijače M. Uniteda, da su pali na ispitu Lige prvaka 2012. godine. Sljedeći rok je 2013. godine\”. Uz fotografiju razočaranih fudbalera bavarskog kluba asistent Krešić je dodao komentar: \”Onaj osjećaj kada padneš na ispitu zbog jednog pitanja\”.

Izvjesni mediji su barem nama ovu simpatičnu šalu predstavili kao nešto što je studentima Pravnog fakulteta u Tuzli \”šokantno\”, te kako se službena stranica Pravnog fakulteta ne bi trebala koristiti za ovakve stvari, jer tobože studentima su promijenjeni planovi…

Samo da napomenemo, studenti rezultate ispita, obavještenja, te sve informacije mogu potražiti na oglasnoj ploči, tako da nisu mogli biti uskraćeni za rezultate ispita.

Jučer smo kontaktirali asistenta Borisa Krešića u nadi da ćemo dobiti njegov komentar na pitanje: kako je jedna simpatična priča dobila ozbiljnu notu sa primjesama ukora izvjesnih medija. Krešić nam je ljubazno kazao kako je medijskim spekulacijama čuo od svojih studenata i kako ne namjerava komentarisati svoj postupak.

Odgovor i reakcije smo potražili od studenata Pravnog fakulteta koji za asistenta Krešića imaju samo riječi hvale i naglašavaju da je to bila interna šala između studenata i asistenta, koju su nažalost neki mediji ozbiljno shvatili.

Studenti za asistenta Krešića kažu da je jedan od rijetkih asistenata koji je u svakom trenutku na raspolaganju studentima za sve redovne, ali i dodatne informacije. Njegove vježbe i predavanja su vrlo korisna, bazirana na međusobnom uvažavanju, a to što se desilo, to je bila obična \”zafrkancija\”, koju su studenti razumjeli, jer je Boris Krešić poznat kao pedagog koji se voli šaliti, a nerijetko sa studentima sjedne, popije kafu i razgovara o njihovim problemima.

Studenti napominju da nije bilo potrebe da se ova priča širi van fakulteta, jer je to bila interna šala, a oni koji ga poznaju kažu da tu nema neprofesionalnosti. Pravi rezultati ispita su postavljeni nekoliko sati nakon šale asistenta Krešića, tako da niko od studenata nije ostao uskraćen za informaciju o položenom ili nepoloženom ispitu.

Oni koju su shvatili smisao za humor, shvatili su…

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli su nam također otkrili da je asistent Krešić jedan od najboljih asistenata na fakultetu. Kažu da se ispiti polažu samo na osnovu znanja, nema \”štele\”, bez obzira \”čiji si sin\”. Kako naučiš, takve rezultate i ostvariš-napominju studenti.

Ima i onih drugih koji su se našli u onaj mali postotak studenata koji su \”oštećeni\” asistentovim postupkom. Oni se žale da je prolaznost studenata na predmetima koje predaje Boris Krešić mala, te da su obavještenjem sa početka teksta bili negativno iznenađeni.

Da podvučemo crtu…

Čini se da je ipak više onih mladih studenata tuzlanskog Pravnog fakulteta koji su \”ukapirali\” šalu i još jedan način asistenta da \”raskavi\” strogost odnosa profesor-student. Da zaključimo, izvinićete… Bićemo malo subjektivni, nama je ova priča vrlo simpatična, iako je autorica članka u subotu navijala za Bayern.

Tuzlanski.ba / Alma Alilović-Kurtović

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: