Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Jurišić: Borim se za istinu o agresiji na moj grad i državu

ilija-jurisic-1
Preuzmite sliku

Ilija Jurišić: Meni i mom gradu ukaljan je obraz u Beogradu

ilija-jurisic-1“Ja se borim da operem ukaljani mi obraz, ali ja se borim i za istinu o agresiju na moj grad i moju državu. Naglašavam da imam puno povjerenje u moj tim odbrane na čelu s advokatom Đorđem Dozetom i Fondacijom Istina Pravda Pomirenje koja mu pruža svu logističku podršku”, poručio je Ilija Jurišić, koji se nalazi na liječenju na Internoj klinici UKC Tuzla.

Zahvalio je svima koji su mi direktno ili indirektno uputili podršku i zaželjeli uspješno ozdravljenje.

Koliko mi moje zdravstveno stanje bude dozvoljavalo nastavit ću borbu za istinu. Meni i mom gradu ukaljan je obraz u Beogradu i tamo ćemo se odbraniti. Ja vjerujem u istinu i ona će, kad tada, pobijediti – kaže se u obraćanju javnosti Ilije Jurišića, koje prenosi Fondacije Istina Pravda Pomirenje.

Odjeljenje za ratne zločine Suda u Beogradu osudilo je Jurišića na 12 godina zatvora po optužnici koja ga tereti za stradanje vojnika bivše JNA u Tuzli u maju 1992. godine, a u predmetu poznatijem po nazivu “Tuzlanska kolona”.

Ovo je Jurišiću druga prvostepena presuda pošto mu je prvu kojom je bio osuđen na 12 godina zatvora ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi pred potpuno novim sudskim vijećem. (Fena)

fukare-mejdan-ilija2-horz

Podršku Iliji Jurišiću u borbi za prvavdu i istinu vezano za predmet “Tuzlanska kolona” pružili su pripadnici navijačke skupine Fukare Tuzle na sinoćnjoj košarkaškoj utakmici u Mejdanu kao i navijači Želje “Manijaci” koji su na jedan od mostova u Sarajevu postavili veliku parolu na kojoj je ispisano “Ilija Jurišić – heroj a ne zločinac”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: