Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Jučer zvanično otvoreno treće Panonsko jezero (FOTOGALERIJA)

panonsko-kamera
Preuzmite sliku

Na kompleksu Panonskih jezera jučer je načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović svečano otvorio i treće Panonsko jezero.

\"panonsko-kamera\"Ovaj dio kompleksa slanih jezera pored dvije jezerske školjke čine i drugi sadržaji, među kojima je svakako i veliki tobogan koji je najviše obradovao najmlađe.

U okviru otvaranja novog dijela Panonskog jezera, u dječijem zabavnom parku Vrtić Slana Banja održalo se puno zabavnih sadržaja za sve posjetioce, a naročito za one najmlađe. U ljetnoj bašti Panonike uz Slane slapove svi posjetioci panonskih jezera uživali su uz pjesme Nedžada Salkovića i Lake. Ulaz je bio besplatan kao i parking mjesta u neposrednoj blizini Panonskiih jezera. Prilikom otvaranja trećeg Panonskog jezera sve pristune goste zabavio je Ekrem Hadžić – Soso sa svoje dvije nove pjesme.

„Prije 10 godina imali smo ideju i želju imali smo san, da se ljudima u Tuzli i našim gostima nešto istinski lijepo desi. Težak je bio put od ideje do stvarnosti, sjetite se samo kako je ovaj veličanstveni kompleks izgledao prije devet godina\” istakao je danas prilikom svečanog otvaranja načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović.

Kontinuitet razvoja: Podsjećamo, 2003. godine otvoreno je prvo slano jezero. Arheološki park otvoren je 2006. godine, dok je drugo slano jezero otvoreno 2008 godine. Slani slapovi i dječiji vrtić pušteni su u upotrebu 2009. godine. Treće slano jezero simbol je kontinuiteta razvoja Tuzle. Broj gostiju iz inostranstva i iz udaljenih dijelova BiH povećan je za 30 posto. Od otvaranja prvog slanog jezera do danas Panoniku je posjetilo oko 2,5 miliona ljudi.

\"panonsko-ootvaranje\"

„Ove sezone kompleks slanih jezera posjetilo je oko 400.000 ljudi što je za 25 procenata više u odnosu na prošlu godinu, mi se nećemo zaustaviti ovdje, već u planu imamo „gradnju\” i četvrtog jezera ovaj kompleks planiramo zavrišiti kod „Skvera\” sve ovo nebi bilo moguće bez vas i vašeg povjerenja zato su Panonska jezera u vlasništvu svih građana Tuzle i proglašena su javnim dobrom\”, rekao je načelnik Imamović i svečano treće Panonsko jezero proglasio otvorenim, prenosi RTV7

Prvi u vodu su skočili Plivači tuzlanskog kluba ˝Zmaj Alpam˝ a za njima ostali gosti koji su prisustvovali svečanom otvaranju. Novootvoreno jezero se sastoji iz dva nivoa koja su odvojena slapom, kvalitet i slanitet vode u potpunosti odgovara kvaliteti vode iz prva dva jezera. Najmlađe kupaće najviše je obradovao tobogan koji je postavljen u sklopu trećeg jezera, otvaranje jezera direktno je prenosila i televizija Tuzlanskog kantona.

{igallery id=\”240\” cid=\”95\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”35\”}

Radovi na izgradnji trećeg Panonskog jezera:

{igallery id=\”3532\” cid=\”28\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”20\”}

{igallery id=\”566\” cid=\”61\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”15\”}

{igallery id=\”8376\” cid=\”87\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”15\”}

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: