Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

JU OŠ “Miladije” u novu školsku godinu sa novim krovom (FOTO)

Preuzmite sliku

Nakon dugogodišnjeg suočavanja sa problemom prokišnjavanja krovne konstrukcije u PŠ “Solana”, na veliko zadovoljstvo učenika, uposlenika i menadžmenta škole na čelu sa direktorom Dževadom Mehićem, u novu školsku godinu naši učenici ulaze pod “novim krovom”.

U nizu pozitivnih promjena u proteklih par mjeseci i današnji dan protekao je u znaku poboljšanja odgojno-obrazovnog procesa u našoj školi. Zahvaljujući prvenstveno Vladi Tuzlanskog kantona koja je iz kapitalnih izdataka izdvojila 28.500 KM urađena je rekonstrukcija krova u PŠ „Solana“ .

Posebna čast i zadovoljstvo pripala nam je ugostiti i uručiti zahvalnice Ministrima Vlade TK gospodi Zlatanu Muratoviću i Bahrudinu-Bati Hadžiefendiću, koji su u ugodnom razgovoru sa direktorom škole Dževadom Mehićem obećali pomoć i u budućem radu JU OŠ „Miladije“ i PŠ „Solana“. Poseban značaj ovog projekta je i u tome što je područna škola „Solana“ kao najstariji školski objekat u gradu Tuzla sačuvana od propadanja a samim tim sačuvan je i kulturno-historijski značaj ove ustanove za naš grad.

Direktor škole gospodin Dževad Mehić istakao je kao jedan od prioriteta izgradnju školskog igrališta u PŠ „Solana“.

Drugi značajan događaj u našoj školi bio je doček prvačića koji su sa osmjehom i novim školskim torbama i priborom dočekali prvi dan nastave u školskoj 2016/17 godini. Zahvaljujući Crvenom križu TK i donatorima iz Austrije, direktor Dževad Mehić uz svesrdnu podršku nastavnog osoblja obezbijedio je školske torbe i pribor našim dragim prvačićima.

Ovim putem zahvaljujemo se svima koji nam u posljednjih nekoliko mjeseci pomažu u poboljšanju kvalitetu nastave u našoj školi i nadamo se daljoj uspješnoj saradnji, saopćeno je iz JU OŠ “Miladije”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,