Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

JKP Panonnica Tuzla: Sezona završava u petak, građanima kompleks ostaje otvoren za šetnju i rekreaciju

Preuzmite sliku

Obzirom na vremensku prognozu sa naglim vremenskim promjenama za predstojeći vikend, niske jutarnje i dnevne temperature, odlukom Uprave JKP Pannonica doo Tuzla, kompleks slanih jezera Panonika će u petak 25. septembra 2020. godine zvanično završiti ovogodišnju ljetnu sezonu. 

Kako navode iz JKP Pannonica Tuzla, ovogodišnja ljetna sezona je realizovana u teškim uslovima primjene svih mjera protiv širenja virusa Covid19, kao što su smanjenje kapaciteta prijema gostiju kompleksa za 60%, osiguranje provođenja mjere sigurnosnog razmaka sa redarskom službom, neprekidna dezinfekcija hlorom slane vode i stalne dnevne dezinfekcije jezerskih plaža, plažnog i ugostiteljskog mobilijara.

“Sav naš rad je bio usmjeren na želju da se dolaskom na Panoniku, nakon dužeg vremena provedenog u karantinu tokom prvog talasa pandemije virusa Covid19, gosti sigurno i ugodno osjećaju, da se riješe stresova u slanoj ljekovitoj toploj vodi i da se odmore uz primjenu svih preventivnih mjera koje su obezbijeđene na kompleksu Panonskih jezera. Isto tako, naš glavni cilj je bio da sačuvamo našu djelatnost za budući rad, zadržavanje postojećih radnih mjesta i zapošljavanje značajnog broja sezonskih radnika, zadržavanje svih visokih standarda boravka naših gostiju na kompleksu slanih jezera i brenda grada Tuzle kao jednog od najznačajnijih turističkih odredišta BiH”, ističu iz ovog preduzeća.

Kompleks Panonskih jezera je od subote 26.09.2020. godine otvoren svaki dan za slobodan ulaz, šetnje i rekreaciju u periodu 07h-19 h, ali ne i za kupanje, obzirom da će biti završeno održavanje i filtriranje jezerske vode u punim kapacitetima.

Radno vrijeme dječijeg zabavnog parka „Vrtić“ je od 10h.-18 h. sa ulazom na Istočnu kapiju kompleksa sa parkinga kod benzinske stanice INA. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje