Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

JKP Pannonica: Osvježite svoja čula i zdravlje u jezerima visoke kvalitete slane vode

Preuzmite sliku

Ljetna sezona na Panonskim jezerima zvanično počinje sutra, 1. juna. Kako navode iz JKP Pannonica prošle sedmice su završene dugotrajne velike pripreme za otvaranje ovogodišnje ljetnje sezone na sva tri jezera sa rezultatom ekološki potpuno uređenog prostora jezera i pogonski spremnim energetskim i filterskim postrojenjima. 

Saopštenje JKP Pannonica prenosimo u cjelosti.

“Poštovani gosti Panonike!

Obzirom na povoljne vremenske prognoze za predstojeći period, u srijedu 1. juna 2022.g. zvanično počinje ljetna sezona rada kompleksa slanih Panonskih jezera u Tuzli. Još prošle sedmice su završene dugotrajne velike pripreme za otvaranje ovogodišnje ljetnje sezone na sva tri jezera sa rezultatom ekološki potpuno uređenog prostora jezera i pogonski spremnim energetskim i filterskim postrojenjima. Nadležna ovlaštena institucija je izdala certifikat o visokoj kvaliteti slane vode u jezerima, čime su se stekli svi zakonski uslovi za otvaranje ovogodišnje ljetne sezone. I ove godine će Panonika zadržati i poboljšati dostignute visoke standarde ekološkog održavanja kompleksa, brige o sigurnosti gostiju, rekreacije, zabave i ugostiteljskih usluga.

Sezonskim, mjesečnim i sedmičnim ulaznicama nije ograničen dnevni broj ulazaka u kompleks jezera, a poslijepodnevna ulaznica se odnosi na period dana od 16:30 sati. Djeca do 2 godine starosti i invalidi 100% ne plaćaju ulaz. Prilikom prvog ulaska u kompleks, dozvoljeno je unošenje hrane i bezalkoholnih pića u plastičnoj ambalaži kao i plažnog mobilijara (suncobran, stolica, ležaljka). Prodaja ulaznica i ulazak na kompleks je do 19 sati. Radno vrijeme kompleksa Panonike tokom juna mjeseca je od 08h. do 20h. a tokom jula i augusta mjeseca jedan sat ranije i duže.

Svečano otvaranje ljetne sezone 2022 biće upriličeno od 10. do 12.juna 2022.godine cjelodnevnim zabavnim programima Pannonica&Bingo Summer Day i večernjim koncertima muzičkih grupa Crvena jabuka (petak 10.6.'22.) i HELEM NEJSE+MUHA (subota 11.6.'22.).

Sve dodatne informacije možete pronaći na našoj web stranici www.panonika.ba kao i na društvenoj mreži Facebook/Panonika Tuzla BiH . Svim našim dragim gostima iz BH i inostranstva želimo dobrodošlicu, ugodan boravak i odmor u Tuzli i na slanim Panonskim jezerima.

Osvježite svoja čula i zdravlje, dođite na Panoniku, plažu usred grada”, poručuju iz JKP Pannonica.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje