Srijeda, 8. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

JKP Komunalac Tuzla: Uklonjena velika divlja deponija otpada u prelijepoj Gradovrškoj šumi

Preuzmite sliku

Projekat “Uspostavljanje sistema za održivo upravljanje kabastim otpadom, na teritoriji gradova Užica i Tuzle – Bulky Waste Less” – BWL, na području Tuzle realizuje JKP Komunalac Tuzla.

  • Jedna od projektom predviđenih aktivnosti za grad Tuzlu od velike važnosti je lociranje, mapiranje i čiščenje četiri ilegalne divlje deponije kabastog otpada.

  • S tim u vezi, BWL projektni tim Komunalca u saradnji sa predstavnicima Službe za komunalne poslove i rad mjesnih zajednica Tuzla, je u prethodnom periodu radio na lociranju i mapiranju mjesta gdje je nepropisno odložena veća količina kabastog otpada, koja svojim volumenom i masom prevazilazi nemar jednog pojedinca već organizovano dovoženje i nepropisno odlaganje kabastog i druge vrste otpada.

  • – Prva divlja deponija koju smo locirali i mapirali je deponija na dvije različite lokacije u prelijepoj Gradovrškoj šumi, koja se nalazi na tromeđi Male Soline, Gornje Grabovice i Svojtine. Nakon lociranja divlje deponije, u saradnji sa radnom jedinicom Higijena grada u petak 29.10.2021. godine, uz podršku mehanizacije i ljudstva izvršeno je čiščenje i sanacija terena, nakon čega je prostor vraćen u stanje kakvo priroda zaslužuje – istakli su iz JKP Komunalac.

    Uklonjeno je ukupno 4 kubna metra kabastog i ostalog otpada (1250kg).

    ‘U nadi da se nemar pojedinaca neće više ponavljati na predmetnoj lokaciji pozivamo i lokalno stanovništvo da vode računa o svojoj okolini, da prijave sve eventualne prekršioce, kako bi u konačnici osigurali čistu sredinu samim sebi kao i divljači koja gravitira u tim, svima nama dragocjenim šumskim predjelima’ – saopćio je BWL tim JKP Komunalac Tuzla.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje