Ponedjeljak, 24. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

JKP Komunalac Tuzla: “Spremno ćemo odgovoriti na sniježne padavine” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Sudeći prema najavama direktora, Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ Tuzla, Admira Bećirovića zimska sezona u gradu soli dočekala se više nego spremna. 

Zahvaljujući Gradskom štabu civilne zaštite, Gradu Tuzli, ali i naporima preduzeća, svake godine se obogaćuje oprema i mehanizacija za zimsko održavanje. Očekuje se da Tuzlaci ove godine nemaju problema sa snijegom, jer će, prema najavama iz „Komunalca“, ulice čistiti deset mašina.

– Ukoliko bude većih padavina i proglasi se elementarna nepogoda, a mi ne budemo u mogućnosti da odgovorimo situaciji, u tom slučaju vozila i drugih javnih preduzeća bit će stavljena na raspolaganje – kaže Admir Bećirović, direktor JKP „Komunalac“, te dodaje:

Imamo dovoljno opreme i ljudstva. Nabavili smo posipni materijal – so i rizlu. Osigurali smo dvije vrste granulacije – sitniju i krupnu. Koristit će se tuzlanska so ali i so drugog dobavljača. Bit će dovoljno posipnog materijala i soli, koju ćemo, kao i ranijih godina, dijeliti mjesnim zajednicama – ističe Bećirović.

U nastavku pogledajte intervju koji je direktor JKP Komunalca dao za Tuzlanski.ba: 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje