Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jezivi prizori: Vodena bujica u svega par trenutaka poplavila fitness centar u Tuzli

Preuzmite sliku

Jako nevrijeme praćeno snažnim pljuskom i vjetrom pogodilo je Tuzlu u petak u večernjim satima i izazvalo brojne probleme.

Usljed olujnog nevremena i obilnih padavina koje su pogodile Tuzlu došlo je i do poplave u brojnim prizemnim i podrumskim prostorijama.

Meteorolog Nedim Sladić je izračunao da je čak 63,6 litara kiše palo po kvadratnom metru u nepunih sat vremena, odnosno oko 19,2 milijarde litara vode.

Posljedice nevremena kakvo Tuzlaci ne pamte osjetili su i u fitness centru Body Control koji se nalazi u centru Tuzle. Nedugo nakon što je nestalo električne energije, voda je počela sa svih strana prodirati u prostorije:

“U trenutku nestanka električne energije bilo nas je oko desetak u centru, počeli smo se šaliti da možemo trenirati i u mraku, a onda je nastupio potpuni haos. Voda je počela prodirati sa svih strana, kroz prozore, ventilacione otvore, u djeliću sekunde počeli su otpadati stropovi, na sreću niko nije nastradao i to nam je u bilo najvažnije.” za Tuzlanski.ba navodi vlasnik centra Prof. Dr. Jasmin Zahirović, te dodaje:

  • “Odmah smo isključili sve osigurače i to je jedino što smo uspjeli. Pogledali smo se i shvatili da smo u borbi sa prirodom apsolutno bespomoćni. Po prestanku padavina sve je bilo pod vodom, istog trenutka su se počeli javljati brojni prijatelji i klijenti u želji da odmah počnemo raditi na saniranju, tako je i bilo. Skupili smo se i cijelu noć proveli na ispumpavanju vode. Neizmjerno sam zahvalan firmi Elektro inžinjering kao i kompaniji Junuzović Kopex koji su nam pored neophodne aparature i mehanizacije stavili na raspolaganje i svoje uposlenike, zahvalan sam i svima koji su izrazili žaljenje ali i riječi podrške u želji da što prije saniramo novonastalu štetu.” istakao je Zahirović.

    Kako navode iz Fitness centra Body Control, radovi na adaptaciji teku punom parom i uskoro se može očekivati nastavak rada. (Tuzlanski.ba) 

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje