Utorak, 28. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Jesu li tuzlanski ćevapi bolji od sarajevskih? Dvojac iz ‘Gastro tražilice’ pokušao pronaći odgovor

Preuzmite sliku

Gastro tražilica prvi je YouTube kanal koji se bavi promocijom poznatih i manje poznatih restorana na Balkanu, odnosno gastronomskih destinacija na području bivših ex-yu zemalja.

Kanal je namijenjen za sve gurmane, istinske zaljubljenike u hranu i ljude koji jednostavno vole dobro pojesti.

U svojoj najnovijoj epizodi posjetili su Tuzlu, tačnije u poznatoj ćevabdžinici “Sarajka” pokušali su odgovoriti na pitanje “Da li su bolji tuzlanski ili sarajevski ćevapi?”

“Naše gastro putovanje kroz BiH započelo je u Tuzli, a prva destinacija bila je ćevabdžinica Sarajka Korzo koja se nalazi u samom centru grada. Tradicija i kvaliteta, nezaobilazni roštilj, ali i ćevapi s mesnim poljevom obilježje su ove lokacije” naveli su u opisu video klipa u kojem su degustirali ćevape sa poljevom i sudžukice.

“Drago mi je da ste bili u mom gradu i niste objekat pogriješili, dugogodišnja tradicija i kvalitet. A ćevape sa mesnim poljevom trebate probati kod Zlaje na Slatini. To je vrh vrhova. Naravno ne smijemo ne spomenuti Limenku, Play, Hapija, Groleta i ćevabdžinicu u Novom naselju Solina. Tuzlaci to znaju sve što sam nabrojao. Pozdrav iz Tuzle” navodi se u jednom od komentara na video iz Tuzle.

Podsjećamo, ekipa Gastro tražilice početkom prošle godine, snimila je i film o bosanskom ćevapu, prvom takvom filmu koji na jedan zanimljiv i drugačiji način obrađuje tematiku banjalučkog, travničkog i sarajevskog ćevapa, u tom filmu nije bilo mjesta za tuzlanski ćevap ali su naknadno posjetili grad soli i dali svoj osvrt na tradicionalni bosanski specijalitet. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje