Ponedjeljak, 24. Juni 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Jesenja putovanja sa Golden toursom: “Toskana, München, Beč, Istanbul”

Mnogi kažu da su putovanja u mjesecu novembru posebno zanimljiva i romantična.

Naši prijatelji iz turističke agencije „Golden tours Tuzla“ za Vas su pripremili nekoliko veoma povoljnih paketa za atraktivne destinacije:

  • Toskana (21 – 25 novembar 2014) cijena aranžmana po osobi iznosi 289,00 KM
  • Beč (21 – 24 novembar 2014) cijena aranžmana po osobi iznosi 225,00 KM
  • München (21 – 24 novembar 2014) cijena aranžmana po osobi iznosi 289,00 KM
  • Istanbul (22 – 24 novembar 2014) cijena aranžmana po osobi iznosi 389,00 KM

Toskana je regija u središnjoj Italiji. Graniči s regijama Lacij (na jugu), Umbrija (na istoku), Emilia-Romagna i Ligurija (na sjeveru), dok se zapadno od regije nalazi Tirensko more. Toskana slovi kao jedan od najljepših dijelova Italije, a ima i oko 120 zaštićenih područja prirode. Poznata turistička odredišta u Toskani su Firenca, Pisa, Lucca, Cortona, Maremma (u pokrajini Grosseto), Crete Senesi, Lunigiana, Garfagnana i Siena.

Prvi dan: Polazak autobusom ispred hotela Tuzla u Tuzli u 22,00 sata. Vožnja pored Slavonskog broda i Zagreba sa odmorima po potrebi grupe.

Drugi dan: Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja. Fakultativno odlazak do Pise i razgledanje grada: Piazze Dei Miracoli, Kosi toranj, Katedrala. Nastavak putovanja do Montecatini Termi. Po dolasku u poslije podnevnim satima, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

Treći dan: Doručak. Cjelodnevni izlet u Firencu. Po dolasku, razgledanje centra grada (dio Unescove svjetske baštine) u pratnji lokalnog vodiča: crkva sv. Križa, franjevačka crkva koja je ujedno i posljednje prebivalište mnogih poznatih Talijana kao što su Michelangelo, Galileo, Machiavelli; katedrala Santa Maria del Fiore (15. st.); Via dei Calzaiuoli; crkva sv. Lovre; Piazza della Signoria, glavni gradski trg; Palazzo Vecchio; Loggia del Lanzi, poznate arkade na Piazzi del Signoria, koje graniče s galerijom Uffizi; Ponte Vecchio, srednjovjekovni most preko rijeke Arno, uzduž kojeg se nalaze zlatarne i suvenirnice. U večernjim satima povratak u Montecatini Terme. Noćenje.

Četvrti dan: Doručak. Vožnja do Siene. Po dolasku, šetnja historijskim centrom grada u pratnji lokalnog vodiča: bazilika Sv. Dominika; Katarinino svetište; katedrala; Piazza del Campo. Povratak u Montecatini Terme. Noćenje.

Peti dan: Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema BiH. Vožnja istim pravcem. Planirano vrijeme dolaska u BiH je u poslije ponoćnim satima. Više informacija možete pronaći OVDJE!

CIJENA UKLJUČUJE: Prevoz savremenim turističkim autobusom, smještaj u hotelu Montebello 3* u Montecatini terme, na bazi 3 noćenja sa doručkom, posjete prema programu putovanja, pratilac grupe, troškovi organizacije i rezervacije.

CIJENA NE UKLJUČUJE: Posjeta Firenci sa razgledom grada (bez ulaznica), uz asistenciju vodiča , Posjeta Sieni sa razgledom grada (bez ulaznica) , Posjeta Pizzi sa razgledom grada (bez ulaznica), putno zdravstveno osiguranje 10 KM, boravišna taxa koja se plaća hotelu prilikom dolaska, u gotovini, 2 € po danu i osobi.

Beč glavni i najveći grad Austrije, i jedna od devet austrijskih saveznih zemalja. Grad leži na obalama Dunava, 40 km od granice sa Slovačkom i slovačkoga glavnoga grada Bratislave. Ima oko 1,6 milijuna stanovnika (petina stanovništva Austrije). Simbol Beča jest katedrala sv. Stjepana, sjedište bečkoga nadbiskupa, a zaštitnik grada jest sveti Leopold. Administrativno je podijeljen na 23 okruga (njem. Bezirk). Sjedište je nekoliko međunarodnih organizacija: OPEC-a (Organizacije zemalja izvoznica nafte), IAEA-e (Međunarodne agencije za atomsku energiju) i UNIDO-a (Organizacije za industrijski razvoj Ujedinjenih naroda).

Prvi dan: Polazak grupe u 23,00 sata ispred hotela Tuzla u Tuzli. Noćna vožnja do Beča, sa odmorima po potrebi grupe.

Drugi dan: Fakultativno odlazak do Schönbrunna. Schönbrunn Palača je bečki i habsburški odgovor na Versailles. Korištena je kao ljetna rezidencija Habsburgovaca od 18. stoljeća,sve do 1918.g. Od ukupno 1411 soba u palači i obližnjim zgradama, 40 ih je otvoreno za javnost. Zlatno-žuta palača okružena je raskošnim vrtovima, uređenim u baroknom stilu. Palača i vrtovi nalaze se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Na brijegu iznad palače nalazi se slavoluk Gloriette sa kog se pruža prekrasan pogled na palaču i vrtove te grad u daljini. Najstariji zoološki vrt na svijetu nalazi se u parku, otvoren je za uveseljavanje dvora davne 1752. godine. Odlazak do hotela. Smještaj. Slobodno poslije podne predvidjeno za individualne aktivnosti. U večernjim satima predlažemo posjetu DUNAU TOWER-u, gdje gosti mogu uz bečku kafu i kolače uživati u prelijepoj panorami Beča. Noćenje.

Treći dan: Doručak. Fakultativno polazak autobusom i pješice na panoramski razgled grada uz pratnju stručnog lokalnog vodiča: Ring – opera – gradska vijećnica – Trg Marije Terezije – parlament – Karlov trg – katedrala sv. Stjepana – Hofburg – Hundertwasserhaus. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za ručak, posjete muzejima, kupovinu u trgovačkim ulicama Kärtner i Mariahilferstrasse ili odlazak u jednu od tradicionalnih bečkih kafana-poslastičarnica. U večernjim satima predlažemo zajedničku večeru u restoranu sa muzikom. Noćenje.

Četvrti dan: Doručak. U 09,00 sati napuštanje hotela i Beča. Povratak istim pravcem sa odmorima po potrebi grupe. Dolazak u Tuzlu planiran je u noćnim satima. Više informacija možete pronaći OVDJE!

CIJENA UKLJUČUJE: Prevoz savremenim autobusom turističke klase, smještaj u Beču u hotelu Austria Trend Messe 3* sa uslugom 2 noćenja sa doručkom, pratilac grupe, troškovi organizacije i rezervacije.

CIJENA NE UKLJUČUJE: Obavezno grupno putno zdravstveno osiguranje 10 KM, ulaznice za muzeje i druge posjete, panoramski razgled Beča, Schönbrunn, večeru u Beču, posjetu Dunau Tower-u, doplata za 1/1 iznosi 140 KM.

München, glavni grad savezne pokrajine Bavarske. Nakon Berlina i Hamburga, po broju je stanovnika treći grad u Njemačkoj te slovi za jedno od najvažnijih gospodarskih, prometnih i kulturnih središta države. Grad München leži na prijelaznom području između vlažne atlantske i suhe kontinentalne klime. Značajni faktor po utjecaju na vrijeme su i Alpe koje predstavljaju srednjoeuropsku i Dunav koji predstavlja regionalnu klimatsku granicu. München je međunarodno poznat po svojoj zbirci stare i klasične umjetnosti. Tako na primjer Stara i Nova pinakoteka kao i Pinakoteka moderne uz Lenbachhaus spadaju u svjetski najpoznatije umjetničke muzeje.

Prvi dan: Polazak grupe u 22,00 sati ispred hotela Tuzla u Tuzli. Vožnja pravcem pored Zagreba i Ljubljane do Salzburga (noćna vožnja sa odmorima po potrebi grupe).

Drugi dan: Nastavak vožnje do Minhena. Dolazak u Minhen planiran je u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno poslije podne za individualne aktivnosti i shoping. Fakultativno posjeta najvećem shoping centru u Minhenu OLYMPIA EINKAUFSZENTRUM (www.olympia-einkaufszentrum.de). Noćenje.

Treći dan: Doručak. Program nastavljamo sa panoramskim razgledom Minhena (Dvorac Nimfenburg – ljetnja rezidencija Vitelsbahovih, rezidencija Maksimilianum, Nacionalna opera i pozorište, galerija nove i stare Pinakoteke, centar grada sa Marienplacom, pijaca Viktualienmarkt. Slobodno vrijeme za shoping i individualne aktivnosti. Fakultativno posjeta muzeju BMW ili po slobodnom izboru. Shoping u poznatoj shoping ulici Maximillianstrasse…U večernjim satima fakultativno posjeta jednoj od najpoznatijih pivnica u Minhenu. Noćenje.

Četvrti dan: Doručak. Napuštanje hotela i Minhena. Vožnja do Salzburga. Dolazak u Salzburg planiran je u prije podnevnim satima. Kraći razgled starog centra grada: katedrala sv. Ruperta, barokna crkva iz 17. vijeka koja je ujedno i mjesto krštenja Mozarta, Nadbiskupska rezidencija, toranj Glockenspiel, čija zvona tri puta dnevno proizvode zvukove poznatih Mozartovih skladbi, Mozartova rodna kuća u ulici Getreidegasse 9, jedan od najposjećenijih muzeja u Salzburgu. Povratak planiramo istim pravcem, sa odmorima po potrebi grupe. Dolazak u Tuzlu planiran je u noćnim satima. Više informacija možete pronaći OVDJE!

CIJENA UKLJUČUJE: Prevoz modernim visoko turističkim autobusima, 2 noćenje sa doručkom u hotelu sa 2* ili 3* u Minhenu u dvokrevetnoj sobi ili dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim krevetom, razgledi i posjete prema programu, usluge vodiča – pratioca grupe, troškovi organizacije i rezervacije.

CIJENA NE UKLJUČUJE: Fakulativne posjete, ulaznice, individualni troškovi i sl. Doplata za 1 / 1 sobu 180 KM; Putno zdravstveno osiguranje 10 KM.

Golden tours je jedna od vodećih turističkin agencija u BiH. Sigurnost i pouzdanost, najpovoljniji odnos cijene i kvalitete usluge, iskustvo i poslovna mudrost u osmišljavanju i realizaciji brojnih putovanja, visokoobrazovani kadrovi, razgranata mreža subagenata i brojni ugledni partneri širom svijeta, glavne su vrijednosti ovog turističko – agencijskog brenda. 

Ukoliko ste zainteresovani za neko od navedenih putovanja, više informacija kao i rezervacije možete da izvršite u agenciji Golden tours na adresi  Jevrejska 5., 75. 000 Tuzla, Bosna i Hercegovina ili putem ovih telefonskih brojeva: +387 35 258 313; +387 35 249 220; 
+387 35 249 221; +387 35 249 222; +387 35 249 223. Upit takođet možete poslati i na e-mail adrese agencije: goldentuzla@gmail.com; goldentuzla@yahoo.com

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje