Četvrtak, 9. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Jasmin Muslić simbol “buvljaka” u Tuzli objavio video zgarišta koje je iza sebe ostavila vatrena stihija (VIDEO)

Nezapamćen požar koji je sinoć izbio na tzv. Hametovoj pijaci odnosno buvljaku teško je pogodio sve građane Tuzle, a posebno one koji su tu radili i zarađivali dnevnice kako bi prehranili svoju porodicu.

Mnogima je pijaca koja je izgorila u požaru bila jedini izvor prihoda. Među njima je sigurno i Jasmin Muslić već godinama vjerovatno najpoznatiji prodavač polovne robe na popularnom na “buvljaku”.

O kralju Buvlje pijace u Tuzli do sada smo mnogo puta pisali. Uvijek je najveselije tamo gdje robu prodaje naš sugrađanin, rođeni Tuzlak sa Brčanske Malte, Jasmin Muslić, zvani Jasko.

Zgarište koje je iza sebe ostavila vatrena stihija na pijaci zaista izgleda jezivo. Uzrok požara još uvijek nije zvanično saopćen, iako su iz Profeionalne vatrogasne brigade Tuzla isključili mogućnost kvara na električnim instalacijama jer na pijaci nije bilo struje.

Šteta prouzrokovana požarom mogla bi da dostigne i nekoliko miliona KM, obzirom da su velike količine nove i polovne robe izgorile kao i na desetine štandova.

Putem objava na svom Facebook profilu simbol Hametove pijace Jasko često nas je znao nasmijati svojim smislom za humor i jedinstvenom načinom na koji privlači pažnju mušterija.

Međutim, danas jako tužan dan za Jaska i njegove kolege koji će sigurno sačekati dosta vremena da sve bude vraćeno u prvobitno stanje kako bi se nastavilo sa radom.

Ovo je video koji je Jasko prije nekoliko sati objavio putem svog Facebook profila. Za kratko vrijeme dobio je dosta riječi podrške od ljudi koji ga poznaju…(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,