Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jasmin Imamović posjetio Memorijalni centar Srebrenica i darovao knjige bibilioteci

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović posjetio Memorijalni centar Srebrenica i darovao knjige bibilioteci.

Imamović je imao priliku čuti više o novim razvojnim planovima Memorijalnog centra, te podijeliti i svoje utiske o prilikama za saradnju i nastavak povezivanja Tuzle i Srebrenice.

‘Trebamo često posjećivati Srebrenicu, prije i ne samo 11. jula. Moramo sačuvati kulturu i znanje o tome šta se dogodilo, a ovdje se dogodio genocid, najmračnija strana moderne svjetske historije. Jako je važna u tom kontekstu biblioteka. Pozivam sve koji mogu ojačati biblioteku svojim direktnim donacijama da to urade’ – poručio je Imamović.

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić je kazao kako je Imamović veliki prijatelj Memorijalnog centra.

‘Grad Tuzla je na njegovu inicijativu bila među prvima lokalnim zajednicama koje su izdvojile budžetsku podršku za Memorijalni centar i to nemali iznos od 50.000 KM’ – kazao je Suljagić.

Direktor Emir Suljagić i kustos Memorijalnog centra Azir Osmanović su upoznali Imamovića sa novim sadržajima Memorijalnog centra.

‘Prikazali smo rezultate aktivnosti prikupljanja ličnih predmeta i digitalne izložbe Memorijalnog centra. Upoznali smo gradonačelnika sa radom biblioteke, a imao je priliku da vidi i izložbe “Exodus” našeg akademskog slikara Safeta Zeca. Izuzetno smo ponosni što možemo prikazati rezultate našeg rada i što su oni prepoznati i od visokih zvaničnika koji posjećuju našu instituciju’ – dodao je Osmanović, saopćeno je iz Memorijalnog centra Srebrenica. (Foto/Video: V. Živković | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje