Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Jasmin Imamović o rekonstrukciji Slane Banje: Nova ulična rasvjeta cijelom dužinom aleje, fontana ‘Leda’ sa labudovima…

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, sa saradnicima, danas je obišao kompleks Slane Banje gdje je u toku realizacija projekta sanacije.

Riječ je o poslu vrijednom oko 500 hiljada KM, nakon čije realizacije bi ovo, omiljeno gradsko šetalište, trebalo dobiti novo ruho.

“Radićemo i prostor koji su mladi nazvali ‘tepsija’, fontanu ‘Leda’ sa labudovima, mijenjati tartan na groblju žrtava ‘Kapije’, dovršiti ostale radove vezane za idejni projekat ‘Kapija’ od strane Zavoda za urbanizam i profesora Ugljena. Također, popraviti ćemo spomenike koji se tiču perioda “‘92.-‘95.”, uraditi uličnu rasvjetu čitavom alejom ‘Slobode’, tako da to bude udobnije, primjerenije i bezbjednije noću. Dosta truda ćemo uložiti da ovo kasno proljeće i ljeto Slane banje dočeka u što boljem svjetlu”, riječi su gradonačelnika grada Tuzla, Jasmina Imamovića.

Dodatno će biti osvijetljen i vidikovac koji se nalazi u okviru kompleksa. U toku je čišćenje šume na Slanoj Banji, a za taj posao zaduženo je JKP Komunalac Tuzla, a od prošle godine vrše se radovi na dionici od centralne šetnice do puta prema UKC-u tačnije, parking.

U video prilogu pogledajte šta još očekuje građane Tuzle, a tiče se rekonstrukcije kompleksa Slana Banja. (RTV7)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje