Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Izložba, predstava i film: U BKC TK ove sedmice tri zanimljiva događaja

Preuzmite sliku

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona i ove sedmice je mjesto zanimljivih događaja iz šarolike ponude.

Asocijacija za umjetničku fotografiju Bosne i Hercegovine (AUFBiH) u srijedu 15. juna 2022. u galeriji Bosanskog kulturnog centra TK u Tuzli organizuje otvaranje prve ovogodišnje izložbe bosanskohercegovačke fotografije “FotoBiH Tuzla 2022”.

Na izložbi će se najboljim radovima predstaviti 52 autora iz Foto kino kluba Trebinje, Foto kino kluba Tuzla, Foto grupe Smena 8 Prnjavor, Foto video kluba Valter Sarajevo i Univerzitetskog foto kino kluba Banja Luka.

Otvaranje izložbe je u 19.00 sati, a pored predstavnika AUFBiH i Foto kino kluba Tuzla, koji je tehnički organizator izložbe, govorit će Zlatko Dukić, novinar i književnik. Izložba će se moći pogledati do kraja ove sedmice.

Hit komedija “Kako i zašto ubiti muža” u BKC TK u Tuzli stiže u četvrtak 16. juna U ovoj urnebesnoj komediji žene će uspjeti da pronađu na koji tip muža su osuđene, sa podrobnim objašnjenjem ponašanja i maštovitim preporukama za uklanjanje. Tu će se naći različiti tipovi supruga, od kućnog majstora, hipohondra, seksualnih manijaka, razmaženih kretena… Ulogu supruga tumači Peđa Damjanović, a žensku stranu ispričat će glumica Nataša Aksentijević. Režiju i adaptaciju potpisuje Rade Vukotić.

Informacije o ulaznicama za predstavu koja počinje u 20.00 sati mogu se dobiti putem e-maila: marketing@bkctuzla.ba i telefona: 035 311 070.

Programsku sedmicu BKC TK završava premijerom kratkog filma “Da nije bilo tebe nikad ne bih upoznao pravi put”, mladog autora iz Tuzle, Ahmeda Hasanovića, koji je u ovom filmu glavni glumac i režiser.

Film je ljubavna priča iz života adolescenta Seida koji prolazi borbu i patnje, da bi konačno spoznao smisao postojanja. Premijera ovog filma zakazana je za subotu, 18.6.2022. u Velikoj Sali BKC-a. Karte za projekciju se mogu kupiti u CD Shop-u Mido na Korzu ili rezervisati preko Instagram stranice ovog filma.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,