Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Izložbom fotografija svečano otvoren festival mladih \”Kaleidoskop\” (FOTO)

milomir kovacevic
Preuzmite sliku

Izložbom fotografija Milomira Kovačevića Strašnog zvanično otvoren četvrti festival mladih u Tuzli \”Kaleidoskop\”

\"milomirSinoć je u ateljeu \”Ismet Mujezinović\” izložbom fotografija pod nazivom \”Portreti Tuzla 2012\” Milomira Kovačevića Strašnog,  zvanično otvoren četvrti po redu međunarodni festival umjetnosti mladih \”Kaleidoskop\”

Prilikom obraćanja prisutnima autor izložbe je naglasio da je ovakav tip izložbe u današnjoj Bosni i Hercegovini moguć trenutno samo u Tuzli.

Na izložbi su predstavljeni portreti mladih Tuzlaka njih 68, koje je Milomir Kovačević fotografisao crno-bijelom tehnikom tokom svog boravka u Tuzli.

Izložba pod nazivom \”Portreti Tuzla 2012\” će se nalaziti u ateljeu \”Ismet Mujezinović\” tokom sedmodnevnog trajanja festivala.

Svih 68 portreta koje je autor napravio obećao je pokloniti osobama koje je fotografisao, te će tokom svog boravka u Tuzli upriličiti i nekoliko radionica na kojima će svoje znanje i iskustvo podijeliti sa ljubiteljima fotografije u našem gradu.

Gostima se obratio i načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović koji nije krio svoje oduševljenje pozitivnom energijom koja krasi ovaj festival.

\”Ovdje smo večeras da uživamo u izložbi fotografija, a od sutra nas već čekaju ostale aktivnosti kao što su: grafički i modni dizajn, umjetnost plesa, razne radionice te bogat trodnevni muzički program koji će biti upriličen ispred muzičke škole u Tuzli\”, istakao je Imamović .

˝Kaleidoskop je simbol harmonije među razlikama, simbol bogatstva različitosti, ali i potrebe vladanja harmonije i jedinstva među njima˝ rekao je Imamović i svečano četvrti međunarodni festival mladih \”Kaleidoskop 2012\” u Tuzli proglasio otvorenim.

Pored izložbe fotografija gosti su takođe mogli uživati i u zvucima Jazz muzike koja je u izvedbi grupe \”Sarajevo Jazz Guerilla\” oduševila sve prisutne.

{igallery id=\”8502\” cid=\”67\” pid=\”1\” type=\”classic\” children=\”1\” showmenu=\”1\” tags=\”\” limit=\”20\”}

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: