Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Izbor najbolje sportske fotografije BiH „Tomislav Trojak“ u petak u BKC-u

Preuzmite sliku

U petak 12. februara u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli sa početkom u 18 sati održat će se tradicionalna manifestacija Izbor najbolje sportske fotografije Bosne i Hercegovine „Tomislav Trojak“.

Izbor se održava u organizaciji UG „Centar kreativnih aktivnosti“ Tuzla i uz podršku Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK i Bosanskog kulturnog centra TK te dugogodišnjih sponzora.

Stručni žiri u sastavu: mr.sc Rober Andrejaš, dr.sc Mirza Mahmutović i mr.sci Edin Skokić na sjednici održanoj u nedjelju 7. februara odabrao je tri najbolje sportske fotografije Bosne i Hercegovine u 2020. godini. Na ovogodišnji izbor javilo je se 27 autora iz cijele Bosne i Hercegovine i žiri nije imao lagan zadatak da odabere najbolje fotografije. Sve preostale fotografije će biti dio zajedničke izložbe koja će biti otvorena do 17. februara u galeriji Bosanskog kulturnog centra TK.

Uprkos pandemiji koronavirusa sportski fotografi i ljubitelji sportske fotografije su i ovoga puta bili na visini zadatku, a svoje fotografije su poslali: Melita Stambolija, Hana Savić, Nermin Stambolija, Emir Krpo, Draženko Jurišić, Davorin Sekulić, Tarik Saletović, Dženan Kriještorac, Ahmet Bajrić – Blicko, Ahmed Bešić, Ajdin Bešić, Ines Lučić, Mladen Kojić, Darko Zabuš, Husein Šljivo, Dejan Rakita, Jasmin Hadžić, Ivan Šebalj, Dragan Sutvić, Eldina Hadžić, Domagoj Ledić, Goran Lončar, Armin Kendić, Jasmin Duvnjaković, Jelena Đurđević, Jasenko Jeremić i Dino Omerović.

Izbor je za prostore BiH jedinstven i unikatan, ali i za cijeli region te će u budućnosti vrlo
vjerovatno biti regionalnog karaktera.
Laureati: 2017. Denis Ruvić (Sarajevo), 2018. Aleksandar Čavić (Banja Luka), 2019. Jelena Đurđević (Banja Luka) (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,