Ponedjeljak, 20. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Iz Tuzle ispraćeno 250 budućih hadžija: Suze radosnice na putu ka Mekki (FOTO)

Preuzmite sliku

Članovi porodica i prijatelji danas su ispred džamije Kralja Abdullaha u Tuzli ispratili drugu grupu budućih hadžija prema Sarajevu, odakle će avionom poletjeti ka Kraljevini Saudijskoj Arabiji, gdje će obaviti petu islamsku dužnost, javlja Anadolu Agency (AA). 

Uoči puta proučena je ikrar-dova, a jedan od ukupno 250 budućih hadžija sa područja Muftijstva tuzlanskog je Zvorničanin Mirsad Ahmetović, koji se od porodice rastao plačući. Bile su to, pojasnio je, suze radosnice.

“Neopisiv je ovo osjećaj. Već sada lebdim, a mogu zamisliti kako ću se tek osjećati kada sve to vidim i doživim”, rekao je Ahmetović.

Uz želje da sretno putuju i da ih zdravlje dobro služi, Vahid ef. Fazlović, muftija tuzlanski izjavio je da hadžije putuju iz skoro svih medžlisa, sela i gradova Muftijstva tuzlanskog.

“Zahvalni smo Allahu dž.š. i sretni smo što radost možemo osjetiti i kod starih i mladih ljudi, i kod vjernika i kod vjernica. Upravo zbog toga smo i mi ovdje, da im poželimo hair i sreću u ovom mubarek danu”, izjavio je muftija Fazlović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,