Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Čitatelji pišu: Ne crkni magarče dok trava ne naraste!

termoelektro
Preuzmite sliku

Dobili smo zanimljive fotografije i poruku od našeg čitatelja koji vjerovatno živi na ovome lokalitetu, autor teksta poznat redakciji a pismo kao i slike prenosimo u nastavku:

\"termoelektro\"Neoborivi dokaz da TE Tuzla, općinske, Kantonalne, Federalne i Državne nadležne isntitucije krše sve norme o zaštiti ljudskih života i okoliša su ovi snimci \”vašeg\” foto reportera načinjeni neposredno po prestanku padavina (kiše) u neposrednoj njenoj blizini, odnosno, Šićkom Brodu.

Tu su očito primjetne nepoželjne i štetne čestice karcinogenog karaktera, što je već odavno naučno dokazano, koje međutim neargumentirano kategorično negiraju predstavnici EP BiH i ostale navedene institucije.

A što žitelji upravo zbog toga sve češće obolijevaju na respiratornim organima, njih nije briga, oni samo razmišljaju kako obmanuti birače i pridobiti njihov glas kojima će učvrstiti svoj položaj na političkoj, odnosno, stranačkoj funkciji, pridržavajući se stare izreke:

„Ne crkni magarče dok trava ne naraste\”.

\"te-tuzla11\"

Da li su ovo nepoželjne i štetne čestice karcinogenog karaktera kako naš čitatelj tvrdi ili je riječ samo o tkz. \”prljavoj kiši\”, na vama je da prosudite sami. U svakom slučaju treba uvijek  i konstantno napominjati i \”držati na oku\” sve velike zagađivače i kontrolisati način filtriranja čestica i materija koje se ispuštaju van…

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: