Ponedjeljak, 24. Juni 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Istočna tribina na Tušnju bit će izgrađena u rekordnom roku

Istočna tribinana JU “Gradski stadion Tušanj” bit će izgrađena u narednih nekoliko mjeseci. Nastavak gradnje počinje već u narednim danima.

Nakon što konačno bude izgrađena istočna tribina sa novih 7.200 sjedećih mjesta stadionski kapacitet na Tušnju bit će povećan na ukupno preko 14.000 sjedećih mjesta

Mnogi će kazati napokon ili ne vjerujem dok ne vidim svojim očima ali zahvaljujući 1. aprilu, datumu kada se tradicionalno obilježava Svjetski dan šale, odučili smo da upravo našalimo sa ovim člankom.

Obzirom da su određena sredstva za izgradnju istočne tribine na stadionu Tušanj u budžetu Grada Tuzla već ranije obezbijeđena ostaje nejasno zbog čega se toliko odugovlači sa radovima.

Već ranije je saopćeno kako će radove izvoditi građevinska kompanija Tehnograd inžinjering Tuzla, a vrijednost izgradnje bi trebala iznostiti negdje oko 5.000.000 KM dok je za prvu fazu već utrošeno oko 1,5 miliona KM.

Planirano je da pored 7.200 natkrivenih sjedećih mjesta u sklopu tribine bude izgrađen moderno opremljen tržni centar sa parking prostorom, svlačionice po UEFA standardima, VIP i press lože kao i prostorija za antidoping kontrolu.

Ranije je najavljeno kako se potpun završetak radova i stavljanje tribine u funkciju očekuje se krajem 2018. godine. Trenutno na Tušnju niti ima mehanizacije niti radnika niti ikakvog nagovještaja o nastavku gradnje.

Ostaje nam da sačekamo i kraj 2018. godine i vidimo hoće li se dogoditi i to “čudo”. Obzirom da smo grad poznat po obaranju Ginisovih rekorda možda oborimo još jedan u najbržoj izgradnji stadionske tribine.

Svim čitateljima portala Tuzlasnki.ba želimo puno smijeha i dobrog rasploženja povodom 1. aprila, Svjetskog dana šale.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,