Četvrtak, 9. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Istaknuta važnost saradnje Grada Tuzle sa Crvenim križem Tuzlanskog kantona

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Jasmin Imamović, sa saradnicama, susreo se u ponedjeljak, 18.10.2021. godine sa predstavnicama Crvenog križa TK, Merimom Sarajlić, sekretarom i Tanjom Bijedić, koordinatoricom za međunarodnu saradnju.

Predstavnice Crvenog križa TK zahvalile su gradonačelniku Tuzle i Gradu Tuzli na prijemu, dugogodišnjoj saradnji i kontinuiranoj podršci u realizaciji aktivnosti Crvenog Križa TK.

  • Gradonačelnik i predstavnice Crvenog križa TK razgovarali su o aktivnostima koje Crveni križ TK trenutno realizira, te o planiranim projektima vezano za podršku osobama i porodicama osoba oboljelih od demencije, kao i o drugim aktivnostima vezanim za realizaciju Strategije za osobe treće životne dobi. Predstavnice Crvenog križa TK su istakle da njihova organizacija želi i dalje biti aktivan akter u realizaciji Strategije Grada Tuzle za osobe treće životne dobi, te istakle da su projekti podrške starijim osobama, poput Njege i pomoći u kući, čiju realizaciju su započeli Grad Tuzla, Švicarski crveni križ i Crveni križ Grada Tuzle, prvi projekti takve vrste u BiH i da ga sada, po istom modelu, primjenjuju i druge lokalne zajednice u BiH.

    Gradonačelnik Jasmin Imamović je ovom prilikom izrazio spremnost Grada Tuzle za nastavak uspješne saradnje sa Crvenim križem TK, sa željom da i druge lokalne zajednice Tuzlanskog kantona prepoznaju njihovu ulogu ulogu i značaj za kvalitet života građana.

    „Grad Tuzla će nastaviti saradnju sa Crvenim križem TK, jer smo zadovoljni našom dosadašnjom saradnjom i cilj nam je da Crveni križ TK, Crveni križ Grada Tuzle i Grad Tuzla i dalje budu jedni od glavnih aktera u pružanju podrške osobama u potrebi i u cilju poboljšanja kvalitete života svih građana Tuzle, a posebno osoba treće životne dobi“, izjavio je gradonačelnik Imamović.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje